E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBİM, Kuzey Afrika’da yeni ülkelere açılacak---

BİM, Kuzey Afrika’da yeni ülkelere açılacak

BİM, Kuzey Afrika’da yeni ülkelere açılacak
22 Eylül 2014 - 13:11 borsagundem.com

Fas ve Mısır’a giren BİM’in yeni hedefi Cezayir ve Sudan…

Türkiye’de discount konseptini başlatan BİM, 2009 yılında yurtdışına açılma kararı aldı. İlk yatırımı ise Fas’a gerçekleştirdi. Ardından Mısır’a açılan BİM’in bugün 50’nin üzerinde mağazası var. Yıl sonuna kadar Fas’ta 234, Mısır’da ise 85 mağazaya ulaşmayı hedefleyen BİM, bölgede yeni ülke arayışına da girdi. Ekonomist Dergisi’nin haberine göre,  BİM’in yurt dışı ekibi bölgede Cezayir ve Sudan’da araştırmalara başladı.

2014’te konsolide bazda 400 milyon TL’ye yakın yatırım yapmayı planlayan şirket, mağaza sayısını 500 adet arttırarak 4 bin 500’e çıkarmayı hedefliyor. BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, 2015’te de bu yıl olduğu gibi en az 500 mağaza açmayı planladıklarını belirtiyor.

Bu arada şirketin diğer odaklandığı konu ise File isimli yeni konsepti. File’yle ilgili çalışmalar devam ediyor. Şirket, Migros ve CarrefourSA gibi büyük marketlerle rekabete hazırlandığı yeni konsepti File’nin lansmanını çok gecikmeden yapmayı planlıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)