E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAltınyağ’ın varlık satışında önemli gelişme---

Altınyağ’ın varlık satışında önemli gelişme

Altınyağ’ın varlık satışında önemli gelişme
02 Mart 2018 - 10:03 borsagundem.com

Avrupa’nın en büyük şirketlerinden Sodrugestvo Group, Altınyağ’da yaptığı incelemeleri tamamladı. Varlık satışı sürecinde önemli bir eşik aşılmış oldu.

Altınyağ Kombinaları'nın 34 milyon dolarlık varlık satışıyla ilgili sürecin sonuna geliniyor. Due Diligence inceleme sürecini tamamlayan Sodrugestvo Group, Mehmed Nureddin Çevik’e resmi davette bulundu. Şirketten KAP’a yapılan açıklamada şu ayrıntılara yer verildi:
“Bilindiği üzere 28.11.2017 tarihli özel durum açıklamamızda belirttiğimiz Lüksemburg merkezli Sodrugestvo Group S.A.ile imzaladigimız varlık satışına konu olan niyet mektubuna istinaden Due Diligence inceleme süreci tamamlanmıştır.

Sodrugestvo Group S.A.'dan satınalma sürecine ilişkin varlık satış devir işlemlerinin başlatılması adına, "room 22 14A Rakovskaya str. Minsk 220004 Republic of Belarus" adresinde görüşülmek üzere 07.03.2018 tarihinde toplantı için resmi davet alınmıştır.”

ÇEVİK: BÜYÜMEYİ HEDEFLİYORUZ

Etiler Marmaris markasının da sahibi olan Altınyağ’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmed Nureddin Çevik, yaptıkları yatırımla İzmir ve Türk ekonomisine Altınyağ gibi istihdam yaratan bir değeri kazandırdıklarını belirterek, “Altınyağ varlıklarının satışından elde ettiğimiz gelir ile önümüzdeki dönemde gıda ve gayri menkul alanında yatırımlar yapmayı, var olan yatırımlarımızı güçlendirmeyi ve büyümeyi hedefliyoruz” dedi.

NİYET MEKTUBU 28 KASIM’DA İMZALANMIŞTI

İzmir’in köklü sanayi kuruluşlarından biri olan Altınyağ Kombinaları, 28 Kasım 2017 tarihinde 34 milyon dolarlık varlık satışı için niyet mektubu imzalamıştı. O tarihte şirketten KAP’a yapılan açıklamada, “20.11.2017 tarihinde alınan Yönetim Kurulu kararına istinaden yapılan görüşmeler neticesinde Lüksemburg merkezli Sodrugestvo Group S.A ile, Şirketimiz Altınyağ'a ait Gayrimenkul ve Makina Parkının tamamı ile, İştirakimiz Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları San. ve Tic. A.Ş.'ye ait Gayrimenkul ve Makina Parkının tamamı KDV hariç 34.000.000 ($) ABD Dolarına satışı yapılmak üzere niyet mektubu imzalanmıştır. İmzalanan bu niyet mektubuna göre önümüzdeki 3 aylık süreçte teknik, hukuksal, vergisel, çevre, finansal, legal olan konularda inceleme yapılacaktır. Yapılacak incelemelerin olumlu sonuçlanması akabinde sonraki 3 ayda devir işlemleri için yapılacak resmi prosedür ile süreç tamamlanacaktır." denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)