E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yatay seyrini koruyor---

Altın yatay seyrini koruyor

Altın yatay seyrini koruyor
03 Haziran 2016 - 08:11 borsagundem.com

Tarım Dışı İstihdam verisi altın fiyatlarında harekete yol açacaktır

Bu hafta yatay bir hareket içerisinde olan altın, ABD cephesinden açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Raporu etkisi ile haftanın son günü hareketlenebilir.

Ons altın Mayıs ayında yüzde 6.1 düşerek Kasım'dan bu yana en büyük aylık kaybını gerçekleştirdi. Yaşadığı sert düşüşten sonra kayıplarını telafi etmeye çalışan altın dün yatay bir seyir izleyerek 1211 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Yeni güne de bu seviyelerden başlayan ons altın yüzde 0.09 artı ile 1212 seviyesinden işlem görüyor.

Uzmanlara göre teknik açıdan fiyatlar önemli destek seviyelerine oldukça yakın seyretmekte. Altının 1205 desteği altında yapacağı kapanışlarda 1190 desteği izlenecektir. Bu seviyesinin kırılması halinde ise aşağı yönlü hareketler daha sertleşebilir. Altında yükseliş denemelerinde ise 1226 ve 1235 dirençleri takip edilecek.

Dallas Fed Başkanı Rob Kaplan, Fed'in faizleri yakında arttırması gerektiği görüşünü tekrarladı. Ekonominin tam istihdama oldukça yaklaştığını ve enflasyonun artmaya başladığını belirten, artırımın Haziran mı yoka Temmuz'da mı olacağından emin olmadığını ancak yakın bir gelecekte artırım yapılmasını savunacağını belirtti.

Petrol 50 dolar seviyesinde

 

Altın ihracatı ikiye katlandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)