E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 50 dolar seviyesinde---

Petrol 50 dolar seviyesinde

Petrol 50 dolar seviyesinde
03 Haziran 2016 - 07:48 borsagundem.com

Petrol "OPEC"e rağmen kazancını korudu

Brent petrolü, yatırımcıların, küresel piyasanın yeniden dengelenmekte olduğuna ilişkin işaretlerin arttığı bir ortamda, OPEC'in üretime sınır getirmeme politikasına bağlı kalması ile birlikte, kazançlarını varil başına 50 dolar civarında korudu.

Vadeli petrol kontratları Londra'da, yaklaşık yedi ay sonra ilk kez 50 doların üzerinde kapatmasının ardından fazla değişmedi. Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) üyeleri üretime yeniden tavan getirilmesi teklifine karşı çıkarken, ilgili bakanlar piyasaların görünümüne ilişkin iyimserlik konusunda görüş birliğine sahipti. ABD'de Perşembe günü açıklanan resmi rakamlara göre, petrol üretimi 12 hafta üst üste düştü ve ham petrol stoku geriledi.

Brent petrolü, Ocak ayında 12 yılın en düşük seviyesini görmesinin ardından, OPEC'in üretimin sürdürülmesine ilişkin politikasından kaynaklanan fiyat baskısı altında, Nijerya'dan Venezuela'ya, üretim kesintileri ve ABD'de üretimin düşmesi ile birlikte yaklaşık yüzde 80 yükseldi. Brent petrolü, varil başına 50.07 dolara geldi. Kontrat Perşembe günü 3 Kasım'dan bu yana ilk kez 50 doların üzerinde kapandı. Küresel gösterge Brent petorlü, Batı Teksas petrolüne (WTI) kıyasala 41 sent primli işlem gördü. Petrol şu saatlerde yüzde0.17 artışla 50 dolar seviyesinde işlem görmeye devam ediyor.NYMEX ise yüzde 0.04 eksi ile 49.15 dolar seviyesinde...

OPEC'in önceki genel sekreteri Abdalla El-Bedri, Viyana'da dün gerçekleştirilen toplantının ardından, grubun yeni üretim tavanı kararı alabilmesi için daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu söyledi ve İran'da arzın arttığı ve Libya'da önemli miktarda üretimin durdurulduğu bir ortamda, bir hedef belirlemenin zor olduğunu sözlerine ekledi.

Sydney'de CMC Markets baş stratejisti Michael McCarthy, "Piyasadaki ortak görüş şu; 2016 yılının sonunda önce bir denge göreceğiz," dedi ve "OPEC'te bir anlaşmaya varılamamasına rağmen, yeniden bir sivil görüşmeye doğru yaklaşıyorlar. ABD'de talebin arttığına ilişkin süregelen işaretler ve arz tarafında bir tepki olması, piyasayı desteklemeye devam ediyor" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)