E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın gevşeme eğilimini sürdürüyor---

Altın gevşeme eğilimini sürdürüyor

Altın gevşeme eğilimini sürdürüyor
30 Haziran 2016 - 07:59 borsagundem.com

Altın, piyasalarda risk iştahının artması ile güvenli liman özelliğini yitirdi

Altın fiyatları, İngiltere'nin Avupa Birliği'nden ayrılmasının (Brexit) küresel büyüme üzerindeki etkilerini azaltmak için merkez bankalarının devreye gireceğine ilişkin işaretlerin risk iştahını artırması sonrası düştü.

Ons altın dün 1310 seviyesini test ettikten sonra kapanışını 1319 seviyesinden gerçekleştirdi. Yeni güne bu seviyelerden başlayan sarı metal yüzde 0.31 kayıpla 1314 seviyesinden işlemlerini sürdürüyor. Altın, 24 Haziran'da, Brexit kararının ardından, iki yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesini görerek 1358 dolara kadar yükselmişti.

Altın bu yıl, güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebin artması ve Fed'in bu yıl faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerin zayıflaması sonucu yüzde 24 ralli yaptı. Asya hisse senetleri, tüm dünyada merkez bankalarının ihtiyaç duyulduğunda harekete geçeceklerini işaret etmesinin ardından küresel hisse senetlerinde Ağustos ayından bu yana yaşanan en hızlı iki günlük çıkışı göstermesi sorası, yükselişini ikinci güne taşıdı.

Sydney'de Australian Bullion Co. baş ekonomisti Jordan Eliseo, "Piyasalar bugün, risk varlıklarının geçen hafta şok referandum sonrası gösterdiği kayıpların önemli kısmını geri alması ile birlikte, "brexit ferahlaması" şeklinde soluklanıyor," dedi ve "Altın fiyatlarının bu ortamda bir süre mola verdiğini görmek şaşırtıcı değil. Metal halen son bir haftada 50 dolar yükselmiş durumda" şeklinde görüş bildirdi.

4 hisse için hedef fiyat tavsiyesi

 

Petrol yükselişine ara verdi

 

Obama ve Erdoğan NATO zirvesinde görüşebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)