E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yükselişine ara verdi---

Petrol yükselişine ara verdi

Petrol yükselişine ara verdi
30 Haziran 2016 - 07:38 borsagundem.com

Petrol fiyatları iki günlük hızlı yükselişine bugün ara vererek gevşedi

Petrol, fiyatları İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı almasının ardından  petrol stoklarındaki düşüşten destek bularak yaşadığı yükselişine bugün ara vererek geri çekildi.

Brent petrol referandumun ardından hafta başında gördüğü 46.60 dolardan başlayan yükselişini dün 51 dolara kadar yükseltti. Bugün yükselişine ara veren brent petrol yüzde 0.40 kayıpla 50.72 dolar seviyesinden işlem görüyor. NYMEX ise iki günde yüzde 7 yükseldikten sonra bugün gevşeyerek  yüzde 0.90 düşüşle 49.43 seviyesinde…

Enerji Enformasyon İdaresi'nin dün açıkladığı rakamlara göre, ABD petrol stoku geçen hafta 4.05 milyon varil düştü ve düşüşünü altıncı haftaya taşıdı. ABD petrol üretimi de düşüşünü üçüncü haftaya genişleterek 2014'ten bu yana en düşük seviyesine indi. Fiyatlar, 23 Hazian'da İngiltere'de gerçekleştirilen referandumda Brexit sonucunun çıkmasından sonraki iki günde yüzde 7.5 düşerek, Şubat ayından bu yana en büyük kaybını gerçekleştirdi.

Sydney'de CMC Markets baş analisti Ric Spooner, "Volatilite biraz daha devam edecek gibi görünüyor," dedi ve "Bu muhtemelen yer çekimi etkisi. İki günlük olduçka sert bir ralli gördük ve bu sanırım Brexit satışları sonrası ferahlama rallisiydi. Ancak genel beklentim Brexit ferahlamasının piyasaların büyük bölümünde sınırlı kalacak" şeklinde görüş bildirdi.

Avrupa borsalarında karışık açılış bekleniyor

 

Obama ve Erdoğan NATO zirvesinde görüşebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)