E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatları gevşiyor---

Altın fiyatları gevşiyor

Altın fiyatları gevşiyor
21 Haziran 2016 - 14:40 borsagundem.com

Ons altın referandum öncesi gevşemesini sürdürüyor

Altın fiyatları, farklı kamuoyu araştırmalarının her iki tarafın önde gittiği şeklinde farklı sonuçlar göstermesi ile birlikte, İngiltere'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği referandumunun sonucuna ilişkin kaygıların artması sonucu, son bir ayın en hızlı düşüşünü gösterdikten sonra yükseldi.

Altının onsu dün akşam saatlerinde 1294 dolar seviyesine kadar yükseldikten sonra sabah saatlerinde tekrar 1285 dolar seviyelerine gevşedi. Gelen haberlere göre oynaklık göstere ons altın öğlene doğru eksilerini artırarak yüzde 1.40 kayıpla 1271 Dolar seviyesinden işlem görüyor. Ons altın Pazartesi günü, referandumda "kalma" taraftarlarının ağır bastığıni işaret eden kamuoyu anketleri sonrası, yüzde 1.6 ile yaklaşık bir ayın en hızlı düşüşünü yaptı.

Tüm dünyada yatırımcılar ve hükümetler, Brexit olarak adlandırılan AB'den ayrılma kararı çıkması durumunda finans piyasalarında kargaşa olacağı endişelerinden dolayı, referandumu dikkatle izliyor. Altın geçen hafta, Fed Başkanı Janet Yellen'ın, faizde değişikliğe gitmeme kararı alınmasında İngiltere referandumunun bir faktör olduğunu söylemesinin ardından yaklaşık iki yılın en yüksek seviyesine tırmandı.

Soros'tan piyasaya Brexit uyarısı

 

Avrupa borsalarında temkinli açılış bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)