E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1230 dolara yükseldi---

Altın 1230 dolara yükseldi

Altın 1230 dolara yükseldi
06 Şubat 2017 - 16:50 borsagundem.com

Altın fiyatları bugün Avrupa ticareti sırasında Fed'in agresif bir şekilde faiz artıracağı beklentilerinin azalmasıyla değer kazanarak Kasım'dan beri en yüksek seviyesini gördü

Altın fiyatları, yatırımcıların, Başkan Donald Trump'ın yarattığı siyasi belirsizlik ortamında, Cuma günü açıklanan ABD tatım dışı istihdam verisinin Fed'in para politikası için ne anlama geldiğini değerlendirmeleri ile birlikte Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesi yakınında seyretti.

Yatırımcılar, Başkan Donald Trump yönetiminde bazı politik riskler olacağı görüşleri sebebiyle altına yöneldi.

Spot altının ons fiyatı 1230.10 seviyesine kadar yükselerek 17 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü.Sarı metal cuma günü 1218 seviyesinden kapanmıştı. Altın an itibari ile yüzde 0.77 kazançla 1229.67 dolar seviyesinde...

Sydney'de Fat Prophets kaynaklar analisti David Lennox, "İstihdam verisinin güçlü çıkması ile birlikte, bunun doları yukarı iteceği düşünüldü, ancak siyasi alanda halen belirsizlikler var," dedi ve "Yatırımcılar belki de altına güvenli liman olmasından dolayı biraz daha ilgi gösteriyor olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, altı hafta üst üste düşerek 2010'dan bu yana en uzun haftalık kayıp serisini gerçekleştirmesinin ardından yatay seyretti.

Spot gümüş yüzde 0.4 yükselirken, platin yüzde 0.2 ve palladyum yüzde 0.4 prim yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)