E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de PMI üretim endeksi geriledi---

ABD'de PMI üretim endeksi geriledi

ABD'de PMI üretim endeksi geriledi
24 Kasım 2017 - 19:25 borsagundem.com

ABD'de bugün açıklanan veriye göre özel sektör Kasım ayında, Temmuz ayından bu yana en düşük büyümesini yaşadı.

ABD'de bugün açıklanan veriye göre özel sektör Kasım ayında, Temmuz ayından bu yana en düşük büyümesini yaşadı. Şirketler kasırga nedeniyle üretim ve dağıtım zincirinde yaşanan sorunlardan etkilendi.

HSI Markit tarafından yapılan açıklamaya göre Bileşik öncü PMI üretim endeksi Kasım ayında 54.6 seviyesine geriledi. Ekim ayında endeks 55.2 değerini almıştı. 50 puanın üzerindeki değerler sektörde büyümeye işaret ediyor ancak endeksin yaşadığı gerileme büyüme hızının yavaşladığına işaret ediyor.

Öte yandan Kasım ayı imalat girdi fiyatlarındaki enflasyonun 2012 Aralık ayından bu yana en hızlı artışı yaşadığı ay oldu. Markit'in açıklamasında "Çok sayıda firma kimyasal ve enerji fiyatlarındaki artışın Harvey ve Irma kasırgaları nedeniyle arz zincirinde yaşanan bozulmalardan kaynaklandığını dile getiriyor" ifadeleri yer aldı.

İmalat sektörü öncü PMI endeksi ise Ekim ayında 54.6 seviyesindeyken, Kasım ayında 53.8 seviyesine geriledi. Beklentiler endeksin Kasım ayında 54.2 deeğerini alacağı yönünde oluşuyordu.

Himzet sektörü İşdünyası Faaliyetleri Endeksi ise anılan dönemler itibarıyla 55.3 seviyesinden 54.7'ye geriledi. Beklentiler bu endeksin 55.5 seviyesine yükseleceği yönündeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)