Ana SayfaPiyasaDYO Boya ve Niğbaş sorusu---

DYO Boya ve Niğbaş sorusu

2 / 2
DYO Boya ve Niğbaş sorusu
16 Mayıs 2018 - 08:23 www.borsagundem.com

ZARAR HİSSEDE BASKIYA SEBEP OLUYOR

SORU- NIBAS için düşünceniz nedir? Hisse ilerisi için nasıl bir görüntü veriyor? Bu seviyelerde almaya değer görüyor musunuz? 

Fikret 

CEVAP- Niğbaş Niğde Beton borsaya geldiği 2012 yılında bir süre yükselse de bu ivmeyi uzun süreli götüremedi ve hızla değer yitirdi. Sonrasında ise uzunca bir süre taban seviyelerde işlem gördü. Geçen süre zarfında arada yukarı atakları olduysa da pek güçlü olmayan bu çıkışlar her defasında gelen satışlarla birlikte düşüşe neden oldu. Son olarak geçtiğimiz mart ayında nominal değerinin altında işlem görürken gelen alımlarla birlikte 25 Nisan 2018 günü en yüksek 2,46 TL’ye kadar yükseldi. Ancak daha fazla gidemeyen hisse, önceki hareketlerinde olduğu gibi tekrar geriledi. Şimdilerde de 1,50 TL’de tutunmaya çalışıyor. Mevcut fiyat seviyesi düzeltilmiş verilerle ilk açılış fiyatı olan 2,19 TL’nin hayli gerisinde kalmakta. 

Şirketin kamuyla paylaştığı en son açıklama ise alınan bir siparişle ilgili. Firma, Karaman’da 

yapımı devam eden stadyumun tribün imalatları işiyle ilgili 3.575.400 TL tutarında bir anlaşma yaptığını duyurdu. Söz konusu anlaşma şirketin gelirini artırması açısından olumlu olmakla birlikte yeterli olduğunu söylemek zor. Zira son iki yıldır zarar eden şirket, son açıkladığı 2018 üç aylık bilançosunda da zararını sürdürüyor. Şirketin kâra geçebilmesi için mevcut gelirini daha da artırabilmesi önemli. Aksi taktirde bu yıl sonunda da zarar açıklaması sürpriz olmayacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)