Ana SayfaPiyasaBantaş ve Doğan Holding sorusu---

Bantaş ve Doğan Holding sorusu

2 / 2
Bantaş ve Doğan Holding sorusu
17 Şubat 2017 - 11:30 www.borsagundem.com

ZARAR OLASILIĞINI ARTIRMAYIN

SORU (2) - Doğan Holding yaklaşık 6 aydır sıkışmış durumda. Acaba bir atak yapmasını bekliyor musunuz? Elimizde tutmaya devam mı edelim? Ne zamana kadar tutalım? 

Ahmet Güler

CEVAP - En yüksek seviyesini Şubat 2006 tarihinde test eden Doğan Holding, düzeltilmiş verilere göre anılan tarihte 1,97 TL’yi gördü ve ardından düştü. Hisse, geçen süre zarfında arada yukarı ataklarda bulunduğu gözlenmekle birlikte bir daha aynı seviyelerine gelemedi. Yaşanan düşüşün ardından nominal değerinin altın kayan hisse, son olarak geçtiğimiz aralık ayında gerçekleştirdiği çıkışla birlikte 18 Ocak 2017 günü 90 kuruşa kadar yükseldi. Ancak daha ilerisine çıkamadı ve şimdilerde 81 kuruşun üzerinde tutunmaya çalışıyor. Mevcut çıkışa rağmen gücü nominal değerine ulaşmasına yetmiyor. Yaşanan son çıkışın piyasadaki genel yükseliş dalgasıyla alakalı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.  

Hissede arzu edilen çıkışın yaşanmamasında firmanın zarar etmesinin etkisi bulunuyor. Şirket son açıkladığı 2016 yılı dokuz aylık bilançosuna göre azaltmakla birlikte zarar yazmaya devam ediyor. Son çeyrekte olağan dışı bir gelişme yaşanmaması halinde yıl sonunda da zarar açıklaması şaşırtmayacak. Uzun süredir olumsuz bir tablo çizen Doğan Holding’in birikmiş geçmiş yıl zararı ise 558,7 milyon TL seviyesinde. Hissede istikrarlı bir çıkış için her şeyden önce birikmiş geçmiş yıl zararlarını kapatması önemli. Aksi takdirde arada çıkışlar yaşansa da bu hareketler sınırlı kalacaktır. Borsada gereksiz riske girilmeden kazanç potansiyelini artırabilmek için kârlı firmaların takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)