SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂR DÜŞÜK AMA NAKİT TEMETTÜ VAR-
SORU : Galata Wind Enerji, hep düşüyor. SPk kontrol etmiyor mu? Küçük yatırımcı niye mağdur ediliyor? Hisseler düşüktüyse niye yüksek fiyattan sattılar? Gönderen : Yavuz Selim Özdemir29.03.2022, 19:10

SPK’nın borsadaki temel görevi piyasanın denetlenmesi ve şeffaf bir şekilde işleyişini temin edebilmektir. Bunun manası yatırımcının kandırılmamasıdır. Bu çerçevede gerek hisselerle gerekse şirketlerle ilgili gelişmelerin zaman geçirilmeksizin yatırımcılarla paylaşılması önemlidir. Şeffaflık içinde oluşan fiyatlara Kurulun müdahale etme ya da müdahale edilmesini isteme gibi bir durum söz konusu değildir. Esasen böylesi bir müdahale piyasanın kendi ahengini ortadan kaldırır. Yatırımcıya düşen ise takip ettiği şirketle ilgili bilgileri ve gelişmeleri doğru okuyarak hissenin yatırım yapılabilir bir niteliğe sahip olup olmadığını tespit edebilmektir. Bunun dışında kısa aralıklarla hissede olabilecek düşüşlerden ziyade uzun vadedeki gelişimi öngörmeye çalışmak daha doğru bir bakış açısı olacaktır. Yaklaşık bir yıldır borsada işlem gören Galata Wind Enerji’yi de bu çerçevede değerlendirmek gerekiyor. 22 Nisan 2021 günü borsaya gelen hisse, halka arz olduktan sonra birkaç ay fiyatı gerilese de sonrasında yükseldi. Şimdilerde de halka arz fiyatının üzerinde seyrediyor. Ancak kârındaki artış zayıf. 2021 yıl sonu bilançosuna göre kârı ancak yüzde 9,31 arttı. Bu oran enflasyonun altında bir rakama denk geliyor. Şirketin reel olarak kârını artırabilmesi için kârını daha da büyütebildiğini görebilmek önemli. Kârdaki düşük artışa rağmen firma, ortaklarına temettü ödemesinde bulunacağını duyurdu. En geç ağustos sonuna kadar hissedarına yüzde 25,24 oranında nakit temettü ödemesinde bulunacak.

GALATA WIND ENERJI GWIND

Alış0,00

Satış29,00

Gün İçi En Düşük28,40

Gün İçi En Yüksek29,90

PD/DD2,21

FK24,87

Fiyat29,00

Değişim-2,42%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI