E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZelenskiy'den Putin'e toplantı teklifi---

Zelenskiy'den Putin'e toplantı teklifi

Zelenskiy'den Putin'e toplantı teklifi
23 Nisan 2022 - 20:49 borsagundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Kiev'deki bir metro istasyonunda basın mensuplarıyla toplantı düzenledi. Zelenskiy, Rusya lideri Vladimir Putin'e, savaşı bitirmek için toplantı yapmayı teklif etti.

Rusya'nın Ukrayna'da saldırıları devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Kiev'deki bir metro istasyonunda düzenlediği toplantıda Avrupa Birliği ülkelerinden gelen silah yardımına değinerek, "Batının yaptığı silah yardımlarına gelince, Rusya bu konuda ne düşünüyor umurumuzda değil. Ruslar da bize çok silah yardımı yaptılar. Silahları bırakıp kaçtılar. Mariupol kenti bizim için çok önemli. Mariupol'daki insanlarımız öldürülürse, Ukrayna'nın işgal altındaki topraklarında referandum düzenlenmeye kalkılırsa Ukrayna tüm anlaşmaları fes eder" dedi.

'SİLAHLARIMIZ OLDUKÇA İŞGAL ALTINDAKİ TOPRAKLARI GERİ ALACAĞIZ'

Ukrayna lideri, "Rusya'da bize saygı duymuyorlar. Ülkemizi bağımsız olarak görmüyorlar, değerlerimize ve kültürümüze saygı duymuyorlar. Özgürlük ve yaşama hakkımızın olmadığını düşünüyorlar. Biz buna karşı mücadele ediyoruz. Silahlarımız çok oldukça işgal altındaki topraklarımızı geri alacağız. Geçici olarak işgal ettikleri bölgeleri geri alacağız ve bu onlarca yıl sonra olmayacak. Topraklarımızı uzunca süre savunacak ülke haline geldik. Kazandığımızda Avrupa'daki en güçlü ve tecrübeli ordulardan biri olacağız" açıklamasını yaptı.

ZELENSKİY, TÜRKİYE'DEKİ GÖRÜŞMELERE DEĞİNDİ

Zelenskiy, Türkiye'deki görüşmelerin bir nebze olumlu karşılık bulduğunu söyleyerek, "Türkiye'deki görüşmelerden sonra Rusya pozitif adımlar atmaya başladıDaha sonra halk eleştirisine maruz kaldılar. En güncel konular arasında Ukrayna'nın güvenliği, Donbas ve Kırım'ın kaderi var. Rusya Devlet Başkanıyla görüşmek istemiyorum ama bu problemi diplomatik yolla çözeceksek mecburum. Putin'in yargılanmasını istiyor muyum konusuna gelince eminim ki yargılanacaklar. Biz uluslararası yargılanmaların sürecini biliyoruz. Yıllarca sürecek ama biz bekleyeceğiz ve çocuklarımız da bekleyecek" ifadelerini kullandı.

'DURACAKLARINA İNANMIYORUM'

Rusya'nın işgalinin Ukrayna ile sınırlı kalmayacağını belirten Zelenskiy, "Odessa'da Mariupol gibi olur mu evet olabilir. Binlerce tankı ve zırhlıları var. Moldova'ya kadar koridor açacaklar. Onların duracaklarına inanmıyorum. Ama kimyasal silah kullanma konusunda ise, günümüz dünyasında nükleer silah kullanmak için gerçek dünyayla irtibatınızın kalmaması gerekiyor. Rusya gerçek dünya ile bağlarını koparmadıkça nükleer silah kullanmayacaktır" dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu: Rusya'ya hava sahasını kapattık

Rus denizaltıları Ukrayna'yı Karadeniz'den bombaladı

Odessa'daki roketli saldırıda 5 kişi öldü

Rusya Ukrayna'nın güneyini işgal edecek

Çarpıcı iddia: Putin batan 'Moskova' gemisininde neyi gizliyor?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)