E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZelenskiy: Putin’i durdurmazsak, 3. Dünya Savaşı çıkar---

Zelenskiy: Putin’i durdurmazsak, 3. Dünya Savaşı çıkar

Zelenskiy: Putin’i durdurmazsak, 3. Dünya Savaşı çıkar
18 Ocak 2023 - 09:18 borsagundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, “Putin’i durdurmazsak, 3. Dünya Savaşı çıkar çünkü o, Polonya’yı, Baltık devletlerini işgal ettiğinde kimse bir şey yapamayacak ama herkes savaşa gidecek." dedi

İtalyan devlet televizyonu RAI’de yayınlanan “Porta a porta” isimli programda gazeteci Bruno Vespa’nın sorularını yanıtlayan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna-Rusya savaşı ve buna bağlı gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu. Zelenskiy, Rusya’nın taktik nükleer silah kullanmasının onlara bir fayda getirmeyeceğini ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bu savaşla bir hata yaptığının farkında olduğunu savunan Zelenskiy, “Putin, bu savaştan bir çıkış yolu arıyor, arayacak da çünkü bu bir hataydı. Bunu kendi toplumuna söylemiyor ama o bunun büyük bir hata olduğunun farkında. Bu yüzden bir çıkış yolu arayacaktır ve nükleer silahlar bir çıkış yolu değil” dedi. Zelenskiy, Putin’den sonra Kremlin’e “daha sert” bir liderin gelmesini pek olası görmediğini de söyledi.

Ukrayna için en büyük reformun Avrupa Birliği’ne (AB) katılmak olduğunu belirten Zelenskiy, savaşta olmalarına rağmen devlette reformları ileriye taşımak için çalıştıklarını anlattı.

Ukrayna Devlet Başkanı, “Putin’i durdurmazsak, 3. Dünya Savaşı çıkar çünkü o, Polonya’yı, Baltık devletlerini işgal ettiğinde kimse bir şey yapamayacak ama herkes savaşa gidecek. İtalya, Fransa, ABD, Birleşik Krallık hatta tüm NATO üyeleri, NATO’nun gerçekten var olduğunu göstermek için savaşa girmek zorunda kalacak” değerlendirmesini yaptı.

Zelenskiy, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’yi de Kiev’e beklediklerini de ifade etti.

Erdoğan ile Putin arasında kritik görüşme

 

Putin gözdağı verdi: En güçlü silahını Batı'ya çevirdi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN KARTAL18 Ocak 2023 12:11

    ABD ve AB ülkeleri veriyorlar gazı sen aslansın sen kaplan sın ukrayna yı mahvettiler .gücünüz yetiyor ise sizler savaşın.

  • vds18 Ocak 2023 12:07

    zelevski sen kendini atese attin biz niye atese atlayalim komsun rusyayla anlasma yoluna gidip halkini atese atmasaydin batinin abd oyununa geldin sen onlarin umurunda degilsin seni maşa olarak kullandilar onlarin derdi rusyayi zayiflatmak

  • Mucise Reis : )18 Ocak 2023 12:01

    Ruslara karşı savaşan sizler varken, Avrupaya bişe olmaz... Avrupa sizleri kendi menfaatleri için kullanıyor. Bu işler böyle.. Suriyelileri kullanamadılar, çünkü hepsi ülkesinden kaçtı, içeride birlik beraberlik dahi kuramadılar, milli birlik be benlikleri dahi yok. 15 çeşit parçaya bölünüp bide birbirlerine düştüler.. ukraynalılar milleti duyguların ve birlikteliğin bedelini vatan savunmarı oalrak ödeyecek. ABD savaşı bitirmek istemiyor. Avrupa eski model silahları ukraynaya veriyor, Ukrayna çöp silahlar ve askeri malzemeler ile savaşıyor. ABD avrupayı silahlanma konusunda yenıden mozernize edip kasasını dolduruyor, Rusya ya karşı avrupayı örgütleyip silahlandırırıyor.

  • AHMET ÖZBİLEN18 Ocak 2023 10:59

    kim olduğunu belirsiz, hiç bir tecrübesi, hiçbir siyasi hayatı olmayan birisini cumhurbaşkanı yapar iseneniz olacağı bu.az kalsın ahmet davutoğlu bizi rusya ile savşa sokacak idi rus uçağını düşürerek.şimdi de yok ekrem yok mahsun olsun yok ali babacan yok kemal yok meral cumhurbaşkanı olsun diye basını elinde tutan ve milyonlarca dolar basına para aktararak milletin aklını çeliyorlar seçin bakalım bir sene sonra ülkenin hali ne olacaktır.

  • caner18 Ocak 2023 10:39

    Zeleskiy sen ukraynanın KATİLİSİN