E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYüz yüze eğitime ilişkin tedbirler belirlendi---

Yüz yüze eğitime ilişkin tedbirler belirlendi

Yüz yüze eğitime ilişkin tedbirler belirlendi
20 Ağustos 2021 - 23:14 borsagundem.com

Milli Eğitim Bakanlığı, yüz yüze eğitimde alınacak tedbirleri belirledi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzasıyla illere gönderilen "2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler" konulu yazıda, bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda 2021-2022 eğitim ve öğretim yılına 6 Eylül Pazartesi günü gerekli tedbirler alınarak yüz yüze başlanacağı anımsatıldı.

Yazıya göre, sorumluluk ve hazırlık sınıflarında yeterlilik sınavları iki haftaya yayılarak 1 Eylül-12 Eylül tarihleri arasında planlanarak uygulanacak.

Sorumluluk sınavları nasıl olacak?

2019-2020 eğitim ve öğretim yılındaki derslerden sorumlu geçen öğrenciler, bu derslerin birinci dönem konu ve kazanımlarından sorumluluk sınavına tabi tutulacak.

Söz konusu öğrenciler, sorumlulukları kalkana kadar girecekleri sorumluluk sınavlarından sadece 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının birinci dönem konu ve kazanımlarından sorumlu olacak.

Kronik hastalığı olan öğrenciler okul müdürlüklerine başvurabilecek

Evde ya da hastanede eğitim alan öğrencilerin durumlarının e-Okul Yönetim Bilgi sistemine eksiksiz bir şekilde işlenmesi ve eğitim hizmetlerine yönelik gerekli planlamanın yapılması sağlanacak.

Kaynaştırma bütünleştirme yoluyla öğrenim gören öğrencilere yönelik destek eğitim odası faaliyetlerinin planlanıp uygulanmasına yönelik gerekli tedbirler alınacak.

Kronik hastalığı olan öğrenciler, e-Nabız Sistemi'nden alacakları belge ile okul müdürlüklerine başvurabilecek. Bu öğrencilerin eğitim faaliyetlerini sürdürmeleri yönünde il-ilçe milli eğitim müdürlüklerince gerekli tedbirler alınacak.

Eğitimde fırsat eşitliği ilkesini zedeleyecek uygulamalardan kaçınılacak

Okullara öğrenci kayıtları esnasında kayıt parası veya başka ad altında zorunlu olarak herhangi bir ücret alınmaması ve bu tarz uygulamalara dair şikayetlerin valiliklerce ivedilikle değerlendirilerek gerekli işlemler yapılacak.

Okula kayıt, seviye/özel grup sınıfları, öğretmen seçimi, teknolojik/fiziki olanaklar, yabancı dil eğitimi gibi çeşitli hususlar gerekçe gösterilerek devlet okullarında sınıf ayrımcılığına sebep olacak ve eğitimde fırsat eşitliği ilkesini zedeleyecek uygulamalardan kaçınılacak.

Yazıda ayrıca, eğitim ve öğretim faaliyetleri ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, COVID-19 salgınıyla ilgili mücadele, başta maske, mesafe ve temizlik kuralları olmak üzere alınan önlem ve tedbirlere titizlikle uyulması istendi.

Bakan paylaştı: Yüz yüze eğitimde tüm detaylar belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Racittin22 Ağustos 2021 12:59

    Ne tedbiri sabun maske ateşölçer le tedbir 700 kişi okıl aynı anda 25/35 kişilik sınıflardayız Eşimünki 1500 kişi 35/40 kişi sınıflarda kolay gelsin showmenlere

  • Mucize Reis : )21 Ağustos 2021 10:28

    Çocuklar bilgiye aç Bu günlerde her çocuğa bir öğretmen veremiyoruz. ama çok öğretmen atayarak her çocuk ile ilgilenme sağlana bilir. Öğretmenlere yapılan masraf, atanan öretmenler bu ülkeye yük deildir. bir öğretmenl onbinlerce öğretnciyi yetiştirir. Her yetişen öğrenci çalışmaları ile bir kapı açar. açtığı kapıdan yıllar sonra onalrca yüzlerce öğrenci geçer ilerler. böylece gelişen toplum oluşur. Kanal İstanbul yerine, eğitim alanına yapılan harcamalar çok daha büyük geri dönüşler ortaya çıkartır. Sadece 1 sarayı kapatıp köşke gitmek bile, 20 bin öğretmen maliyetini karşılar yıllık olarak. itibar eğitimdir. bilimdir bilimdir, betonlar ülke geleceğine atılan setlerdir.

  • Erdi21 Ağustos 2021 00:42

    Çocuklarımızın eğitilmesini istemiyorlar. Cahil toplumdan nemalanan kesim yüzünden beynimiz yandı.

  • Mr no22 Ağustos 2021 13:12

    Erdi canım ciğerim ne yedin sabah sabah bak okula geç kalma 40 kişilk sınıfta corona önlemini aldık bekliyoruz seni Bi dahada noon makarnalı kekik yeme

  • Macittin22 Ağustos 2021 13:01

    Erdi paşa 40 kişilk sınıfa gir giy sende bi önlük corona bak seni nasıl beğenecek önlem akınmadı deyince başlıyorsunuz körü körüne EĞETEM ALMAK ESTEMİYILER ENGEL OLİLER OLIM NE İÇÜYORDUNUZ SABAH SABAH MALATNALI COLAMI

  • Hehe21 Ağustos 2021 00:16

    Eee sinif mevcudu hani zengin cocuklarinin ozel siniflari degilya meb okullari nasil olacak 35-40 kisilik sinif hani temizlik yapacak personel malzeme verilir kiskanc avrupada onlardan bahset yokkkk fakirin ki kader olur zenginin ki ne olur acaba

  • Okie Dokie20 Ağustos 2021 23:59

    Özel okul sahibi kodamanlar para kazanacak diye çocuğunu yüzyüze eğitime gönderecek olan varsa yakında çocuğunun helvasını da yer.