E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizYurtdışı piyasaları endeksi destekliyor---

Yurtdışı piyasaları endeksi destekliyor

Yurtdışı piyasaları endeksi destekliyor
01 Nisan 2019 - 09:40 borsagundem.com

Yurtdışı piyasalara baktığımızda ABD ve Emerging Marketlerde cumadan beri % 1 e yakın yükseliş var. Bu bizi destekleyen bir gelişme.

"Artık Hedef 2023

Rahmetli Erbakan’ın liderliğinde siyasal islamın yükselişi 27 Mart 1994’de büyük zafer kazanmış ve Ankara, İstanbul başta olmak üzere yerel yönetimlerde başkanlıkları almıştı. Sonrasında iyi yönetim ile devam eden süren bu süreç 25 yıl sonunda 31 Mart 2019’da sekteye uğradı. YSK’nın kesin olmayan sonuçlarına göre Türkiye’nin en büyük nüfusa sahip 6 ilinin 5i CHP’nin yönetimine geçti. (Oysa sadece İzmir, CHP yönetimindeydi) Bu illerde 82 milyonun % 36’sı yaşıyor.

1994’de İstanbul’da % 25.2 ile kazanılmışken bugün %48 oy alındığı halde, Ankara’da ise oyların tekrar sayılması ile % 21.5 ile kazanmışken bugün %47 oy aldığı halde kaybedildi. Bunda birçok faktör sayılabilir ki bu, siyasi analiz alanına girer. Partiler bu konuda mutlaka çalışacaklardır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşamki konuşmasında “4.5 yıl seçim olmayacağını ve artık hedeflerinin ekonomi olduğunu” açıkladı.

Görünen o ki iktidar da muhalefet de Türkiye’nin 100. yılı olan 2023ü kendilerine hedef belirleyecek. Buna göre Ak Parti İktidarı ekonomiyi iyi yöneterek enflasyonu düşürerek, istihdamı artırarak 2023’de güçlü ekonomi ile ulaşmak isteyecek. Muhalefet ise büyükşehirlerdeki yerel yönetimlerde başarılı olarak 2023’e güçlü referanslarla ulaşmak isteyecek. Kim başarırsa Cumhurbaşkanlığını o kazanacak. Bu yüzden iki tarafın da iyi bir planlamaya ve bu planı uygulayacak kaliteli işgücüne sahip olması gerekiyor. Umarız ki iki taraf da elinden geleni yapar ve Türkiye 100 yaşına yerelde ve genelde güçlü Türkiye olarak girer. Çünkü bu ülke hepimizin. Bakan Albayrak, “Nisan ayı ile birlikte yol haritasını açıklayacağız” demişti. Yerel seçimler nedeniyle gevşetilen politikaların bu paketle sıkılaştırılmasını ve gelir artırıcı tedbirlerin devreye sokulmasını bekliyoruz. Ama seçim sonuçları nedeniyle ayın ikinci yarısında paketin açıklanması daha olası.

Özellikle Nisan ve Mayıs aylarında kamu ve özelin yüksek dış borç ödemeleri nedeniyle bu paket önem taşıyacak. Moody’s bu sabah yayınladığı notta TCMB’nin rezerv azalışı, swap piyasasına müdahalesinin soru işaretleri olduğunu, seçim sonuçlarının Türkiye'deki makroekonomi politikaları büyük oranda belirleyeceğini iddia etti. Yani hükümetin bu konuda hızlı olması gerekecek.

Yurtdışı piyasalara baktığımızda ABD ve Emerging Marketlerde cumadan beri % 1 e yakın yükseliş var. Bu bizi destekleyen bir gelişme.

STRATEJI

4 Ocak’ta 88 bin seviyesinden başlayan Borsa rallisinde 19. günde 17 yükselişli ralli yaşanmıştı. Son 10 günde kazançlar verildikten sonra tepki geldi. 93,500 altında hedge önererek pozisyonların taşınmasını öneririz.

Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE 400 puan civarında artışla, BIST 100 ise % 0.3 civarında artışla güne başlamasını öngörüyor. "

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)