E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan'a yardım yok---

Yunanistan'a yardım yok

Yunanistan'a yardım yok
29 Haziran 2015 - 07:18 borsagundem.com

IMF, Yunanistan'ın olumsuz yaklaşımları nedeniyle kredileri kapattı

Euro Grubu toplantısında kreditörler ile ipleri koparan  Yunanistan’a bir kötü  haber de Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) geldi. IMF Başkanı Christine Lagarde BBC’ye verdiği röportajda, Yunanistan’ın 30 Haziran’daki 1.6 milyar euroluk ödemeyi gerçekleştirememesi halinde ülkenin yeni bir yardım alamayacağını belirtti.

5 Temmuz’da yapılacak referandumda Yunan halkının kreditörlerin görüşülmeyen tekliflerini değerlendireceğini söyleyen Lagarde, “IMF adına konuşamam zira IMF programı hala devam ediyor. Ancak  Avrupa’nın kurtarma programı 30 Haziran’da sona eriyor. Dolayısıyla hukuki açıdan, referandum bu tarihte geçerli olmayan düzenlemelerle ilgili olacak” diye konuştu. 

Lagarde “Referandumdan, Euro Bölgesi’nde kalmak yönünde sonuç çıkması durumunda müzakerelerin yeniden canlanacağını” belirterek, “Eğer euroda kalmaya ‘evet’ denirse biz de bunun bir parçası olmayı ve ekonominin uzun vadede sürdürülebilir bir yaklaşım ile restorasyonunu isteriz” açıklamasını yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)