E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan MB'den kritik açıklama!---

Yunanistan MB'den kritik açıklama!

Yunanistan MB'den kritik açıklama!
26 Şubat 2015 - 13:56 borsagundem.com

Yunanistan Merkez Bankası Başkanı Stournaras, Yunan ekonomisindeki kırılgan toparlanmanın risklerle karşı karşıya olduğunu belirtti

Yunanistan Merkez Bankası Başkanı Yannis Stournaras, Yunan ekonomisinin bu yıl büyüme kaydetmesinin beklendiğini, ancak hükümetin Euro Bölgesi'yle sağlanan anlaşmaya dair yükümlülükleri gerçekleştirme kabiliyetiyle ilgili risklerle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Atina'nın Euro Bölgesi'yle bu ay sağladığı uzatma kararının ekonomi için "vahim sonuçları" önlediğini belirten Stournaras, hükümetten yapısal reformları gerçekleştirmesini ve kreditörlerle nihai anlaşmayı hızla sonuçlandırmasını istedi.

Stournaras, "Görüşmeleri işbirliği ve güven ruhu içinde gerçekleştirip ortaklarımızla karşılıklı olarak faydalı bir nihai anlaşmayı hemen sağlamalıyız" dedi.

Yunan bankalarının sermaye durumlarının iyi olduğunu da belirten Stournaras, ancak bankaların yüksek oranda geri dönmeyen krediler ve son aylarda görülen belirgin likidite sıkıntısı gibi güçlüklerle karşı karşıya olduklarını ve hâlâ para piyasalarına giremediklerini ifade etti. Stournaras, Yunanistan'ın Euro Bölgesi ile anlaşmasını ne kadar çabuk tamamlarsa, Avrupa Merkez Bankası'nın da Yunan bankalarına vermeyi bu ay durdurduğu finansmanı yeniden başlatacağını söyledi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)