E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan gözden çıkarıldı---

Yunanistan gözden çıkarıldı

Yunanistan gözden çıkarıldı
05 Ocak 2015 - 07:44 borsagundem.com

Alman Hükümeti Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkışını yönetilebilir olarak görüyor

Alman hükümeti eski duruşunun aksine Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkmasının eğer mutlaka gerekli olursa yönetilebilir bir durum olacağını düşünüyor.
Alman Der Spiegel dergisinin konuya yakın ismi açıklanmayan kaynaklara dayanarak verdiği haberinde hem Başbakan Merkel'in hem de Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble'nin böyle bir durumla baş edebileceği zira krizin  zirve yaptığı dönemden bu yana Alman ekonomisinin önemli bir yol aldığı ifade edildi.
Wall Street Journal'in derginin haberine ilişkin soruları hükümet sözcüsü tarafından cevapsız bırakıldı. Derginin haberinde diğer ülkelere bulaşma riskinin sınırlı olduğu zira Portekiz ve İrlanda'nın saygın bir kurtarma programından çıkmış oldukları ve sermaye piyasalarına tam erişim kazandıkları belirtildi. Buna ek olarak Avrupa İstikrar Mekanizmasının yani kalıcı kriz çözüm mekanizmasının euro bölgesi ülkelerini krize hazırladığı ve ayrıca bankacılık birliği hedefinin büyük bankalar için güvence oluşturduğu ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)