E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan bugün AMB'ye ödeme yapmak zorunda---

Yunanistan bugün AMB'ye ödeme yapmak zorunda

Yunanistan bugün AMB'ye ödeme yapmak zorunda
20 Temmuz 2015 - 06:46 borsagundem.com

Yunanistan, Pazartesi günü kaçırmayı riske edemeyeceği bir ödeme yapmak zorunda

Yunanistan, Yunanistan, Pazartesi günü kaçırmayı riske edemeyeceği bir ödeme yapmak zorunda. Yunanistan’ın son krizinde satın alınan tahvillerin vadesinin gelmesi ile birlikte ülke, Avrupa Merkez Bankası’na (AMB) faiz dahil olmak üzere 4.2 milyar euro (4.5 milyar dolar) ödeme yapacak.

AMB ödemesinin yaklaşması, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras’ı  Temmuz’da kemer sıkma önlemlerini kabul etmeye zorlayan faktör oldu. Tsipras söz konusu önlemleri ilk başta reddetmişti. Ancak ihtiyaç duyulan fonlar karşılığında ülkenin temerrüde düşmesini önlemek için kemer sıkma önlemlerinin uygulanması kabul edildi.

Yunanistan’ın geçtiğimiz 5 ay içerisinde birden çok politik ve finansal tarihleri kaçırması ile birlikte 20 Temmuz’da AMB’ye yapılacak ödeme her zaman kritik bir öneme sahip oldu. Avrupa Birliği kanunu, AMB’nin hükümetleri finanse etmesini yasaklıyor. Bu da temerrüde düşülmesi halinde AMB’nin Yunan bankalarından desteği geri çekeceği ve ülkenin Euro Bölgesi'nden çıkışının garantileneceği anlamına geliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)