E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunan uçakları Türk F-16'larını tekrar taciz etti---

Yunan uçakları Türk F-16'larını tekrar taciz etti

Yunan uçakları Türk F-16'larını tekrar taciz etti
25 Ağustos 2022 - 11:06 borsagundem.com

Ege Denizi'nde NATO görevi yapan Türk uçaklarına, NATO üyesi Yunan F-16'larınca radar kilidi atılarak tacizde bulunuldu.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ege Denizi'nde icra edilen NATO'nun havadan erken ihbar AWACS uçağı ve Nexus Ace eğitim görevini gerçekleştiren 2 Türk F-16 savaş uçağı, 24 Ağustos'ta Yunanistan'a ait F-16 savaş uçakları tarafından radar kilidi atılarak taciz edildi.

Türk uçaklarının da radar kilidi atarak, Yunan uçaklarına gerekli karşılığı verdiği öğrenildi.

"Yunanistan'ın gerginliği artırmak için ısrarla NATO görevlerini hedef almaya devam ettiğini" belirten kaynaklar, yaşanan son taciz olayıyla Yunanistan'ın, kasıtlı ve planlı olarak bu davranışlara yöneldiğini ifade etti.

Daha önceki tacizde olduğu gibi bu olayda da NATO makamlarının bilgilendirildiğini aktaran bakanlık kaynakları, bu olayın, Yunanistan Savunma Bakanlığının bir önceki olayla ilgili yaptığı açıklamalarının gerçeği yansıtmadığının kanıtı olduğunu vurguladı.

Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Yunanistan'ın bu davranışının, NATO müttefiklik ruhu ile bağdaşmadığını ve uçuş emniyetini önemli ölçüde riske attığını kaydetti.

Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16'lar, NATO'nun "Varlık Gösterme Harekatları" kapsamında Doğu Akdeniz'de uçuş gerçekleştirdiği sırada Yunanistan'a ait uçaklar tarafından radar kilidi atılarak taciz edilmişti.

Yunanistan Askeri Ataşesi Milli Savunma Bakanlığına çağrılmış ve Yunan uçaklarının NATO görevini tehlikeye atmasına sert tepki gösterilmişti.

Türk F-16'larına Yunan uçaklarından taciz

 

NATO'ya 'uçak kaçırıldı' sinyali: Yunanistan F-16'larını uçurdu!

 

F-16 müzakerelerinde gözler 15 Ağustos'a çevrildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ky25 Ağustos 2022 17:15

    Yunan abd destegi ile yine geldi kapiya bir ara avrupa destegi ile işgale gelip yenilgi üzerine denize atlayacak yer bulamamislardi.Şimdiki sonucu geri dönebilecekleri ülke bulamayacaklar.İsgal altındaki Batı Trakya ve Selanik in kurtuluşu yunan sayesinde yakında olacak gibi.Biraz daha ileri gitmeleri bu olayı başlatir

  • Mete25 Ağustos 2022 15:09

    Yerli uçak için 3 vardiya çalışıp diğer yandan bu tip taciz ve saldırılara karşı hava deniz kara ve uzaydan müdahale edebilecek çözümler süratle geliştirilmeli. Füze, lazer, elektronik top, tesla kalkanı gibi projelere hız verilmeli. İç ve dış düşmanlar şımarıyor. Projeler gelen gidenle sabote edilmeyecek bağımsız yürütecek şekilde organizasyönel yönetimsel sağlam kanuni önlem alınmalı.

  • KERİM25 Ağustos 2022 13:48

    KİLİT ATANLARI VURUN GİTSİN SİSTEMLER TEHLİKE ALGILAYINCA GEREĞİNİ OTOMATİK OLARAK YAPMIŞ DEYİN VE 3 MAYMUNU OYNAYIN HATTA DÖRT MAYMUNU.BİLMİYORUZ GÖRMEDİK DUYMADIK TANIMAYURUZ DEYİN

  • Mucise Reis : )25 Ağustos 2022 11:57

    5 Nesil uçaklar mı yapıyor tacisi merak ediyorum. F16 diyor ama sanki Fransız uçaklarını deniyor gibi Yunanistan yada arkasından rafuel ler ile aklınca testler yapacak gibi... Çünkü elinde 5 neisl uçaklar var. Bunları Türk f16 ları ile denemedi. yunan medya uçak üstünlüğünü anlatırken, yaşanacak it dalaşları ve sonuçlarını değerlendirmek için erken demişti... Bence bu işin sonu TÜrk hava gücünün etkisini 5 . nesil yunan uçaklarınca gözlemlenmesi ile sonuçlanacak. Ben yazayım da 5 ay, 1 yıl sonra tartışırsınız :D  5 nesiller ile f16 test ediliyor yunanca diye...

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ25 Ağustos 2022 11:37

    Tacizler arttı ise Türkiye doğru yolda ve doğalgazın yakında bulunacağına dair bir emaredir.