E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunan basınından itiraf: Türk ordusu bizim 4 katımız---

Yunan basınından itiraf: Türk ordusu bizim 4 katımız

Yunan basınından itiraf: Türk ordusu bizim 4 katımız
09 Ekim 2022 - 11:48 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Prag'daki AB zirvesinde, "Bir gece ansızın gelebiliriz" şeklindeki sözleri Yunanistanda panik yarattı. Medyada iki ülkenin askeri gücü mukayese edilmeye başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Çekya'nın başkenti Prag'da gerçekleştirilen Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesinde bir Yunan gazeteciye verdiği "Bir gece ansızın gelebiliriz" yanıtı Yunanistan'da  gündemi oldukça meşgul etti. Olası savaş senaryolarını değerlendiren Yunan basını itiraf gibi bir cümleye yer vererek, "Yunanistan'ın ordusu Türkiye'nin dörtte biri kadar" dedi.

Erdoğan, dün Çekya'nın başkenti Prag'da gerçekleşen Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ikili görüşmelerinin ardından Prag Kalesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Sabah'taki habere göre toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri damga vurdu. Türkiye'nin Yunanistan konusundaki net tavrını ortaya koyan Erdoğan, Yunan basınını bir hayli meşgul ediyor.

Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebilirz" sözlerine verdiği yanıt sonrası Yunanistan, yine Avrupa'dan medet umarak Türkiye'yi 'uyarmalarını' istedi.

Bu sözün ardından ise Yunan basınında olası savaş senaryoları gündeme gelmeye başladı. Olası bir savaş için özellikle üstünde durulan tarih ise 2023 ve sonrası.

Yunan basınında dolaşan haberlerde Türkiye'nin başka cephelede de savaşa girebileceği, ancak NATO üyesi bir ülkeye karşı savaşa girmesinin bambaşka bir şey olduğuna dikkat çekildi.

Aynı zamanda ordu kıyaslamasının yapıldığı bir haberde Yunan ordusunun Türkiye'nin yalnızca 'dörtte biri kadar' olduğu; ancak Yunan halkının 'moralinin daha yüksek' olduğuna dikkat çekildi.

Erdoğan, Yunan gazetecinin "Bir gece ansızın gelebiliriz dediğinizde Yunanistan'a saldırabiliriz mi diyorsunuz?" sorusu üzerine, "Bu sadece Yunanistan için değil, bizi rahatsız eden, bize saldıran hangi ülke olursa olsun, onlara karşı bizim cevabımız 'bir gece ansızın gelebiliriz.' Bunu böyle bilmeleri lazım, böyle anlamaları lazım. Şu an itibarıyla siz anladığınıza göre herhalde onlar da anlamıştır" demişti.

Erdoğan'dan Atina'ya uyarı: Bir gece ansızın gelebiliriz

 

Erdoğan'dan Yunanistan'a sert tepki: Kendinize gelin

 

Türkiye'den ABD ve Yunanistan'a adalar notası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nuri10 Ekim 2022 05:20

    Önceden di.bedelli parali tüfek tutmayı bilmeyen sözde askerlerimizi saymislar.

  • MEHMET ALİ KIRMIZIGÜL09 Ekim 2022 18:56

    Korkmayın bizim 7 masa size abd ve ab ülkelerine toz bile kondurmuyor.

  • MEHMET ALİ KIRMIZIGÜL10 Ekim 2022 10:29

    Davarsevmez aynen senbenim ahırımdaki mallara benziyorsun fakat onlar senden daha akıllı ve zekiler.

  • Davarsevmez10 Ekim 2022 05:41

    Koyun Mehmet Ali niye meeeee diye bağırmaya başladın.

  • Ali Taş09 Ekim 2022 14:02

    İçimizdeki hainleri çıkardın mı kalanın 10 da 1size yüzmeyi bir daha öğretir

  • Bik09 Ekim 2022 13:35

    Büyüklük değil de işlev önemlidir.

  • Mucise Reis ;)09 Ekim 2022 13:20

    Bırakın bu saçmalıkları :D ..Yunan asla ve asla Türkiyeyi işgal edemez. yunan nufusu 10 milyon , asker genç kabiliyeti maksımum 3 milyon çıksın hadi... Yahu Hadi diyelim İstanbulda askerimizi yendiler işgal ettiler... hadi diyelim istanbulda gece yasak gunduz yasak sıkı yonetımde yaptılar... hadi diyelim 500 bin asker istanbulda kaldı kontrol edecekler :D yahu sadece Türkide İstanbuş nufusu 15 milyon :D .. onu bunu bırak, Fener, Bjk, Gs, anadolu takımları örgütlenip o arazilerde caddelerde, avcunun içi gibi bildikleri ilin ilçelerin yunani denize dökerler yahu :D Heleki 85 milyonluk ülkemizi işgal edecekler, eee kaç milyon insan ile Türkiye işgalini kontrol altında tutabilecekler :D ya bırakın boş işleri.. Çok kaliteli araştırma raporları var. Yabancı onlara bakın. ülkemizde ünide eğitmen, tv lerde uzman yok gibi bişe...

  • Çin kaç katımız?09 Ekim 2022 12:20

    Evet 4 katımız olan Orduları biz de biliyoruzdur..

  • uyan09 Ekim 2022 12:59

    dunya nufusunun 1/4 unu hesaplarsak 40 kat ediyor .... teknolojik olarak gelismis sanayi finansal olarak 4 katrilyon dolar rezerve isini cok iyi yapan politik siyasetciler durdurabilecek tek guc nukleer bambadir