E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunan basını Türk İHA'larını yazdı: Kaygı verici---

Yunan basını Türk İHA'larını yazdı: Kaygı verici

Yunan basını Türk İHA'larını yazdı: Kaygı verici
01 Eylül 2022 - 20:58 borsagundem.com

Yunan "Kathimerini" gazetesi, Türk İHA'larının ülkeleri için "tehdit" oluşturduğunu belirterek, "Yunanistan, yeterli elektronik harp teçhizatına sahip değil. Bu da Ege'de olası bir Türk-Yunan çatışması durumunda kaygı verici" değerlendirmesini yaptı

Yunan "Kathimerini" gazetesi, Yunan askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde, "Geçmişte Türk jetlerinin Ege'de yaptıkları işin bir kısmını artık insansız hava araçlarının (İHA) üstlendiği" yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz artık İHA'larımızla varız, SİHA'larımızla varız, Akıncılarımızla varız, şimdi Gökbeylerimizle varız ve bütün bu silahlarımızla dünyada bize düşman olanların korkulu belasıyız." açıklamasına yer verilen haberde, Bayraktar TB-2, Akıncı ve Anka-S’lerin özellikleri tanıtıldı.

"Yunanistan Türk İHA'larına karşı tedbir amaçlı projeler tasarlıyor"

Haberde, Yunanistan'ın da Türk İHA'larına karşı "tedbir" amaçlı projeler tasarladığı ileri sürülerek, "İHA’larda parazit üreten İsrail yapımı anti-İHA unsurların Doğu Ege adalarına konuşlandırılması büyük bir gizlilikle sürdürülüyor. Diğer yandan ABD’den MQ-9 tipi İHA'lar satın alınmasına karar verildi. Yerli İHA projeleri de gündemde." ifadeleri kullanıldı.

Türk İHA'larının, ülke savunması için "tehdit" olarak nitelendirildiği haberde, "Yunanistan, yeterli elektronik harp teçhizatına sahip değil. Bu da Ege'de olası bir Türk-Yunan çatışması durumunda kaygı verici." ifadelerine yer verildi.

Romanya basınından flaş iddia: 18 Bayraktar TB2 alınacak!

 

Bayraktar'ın pilot eğitmeni KIZILELMA'yı anlattı: ilk uçuş 2023'te!

 

Bayraktar TB2'den yeni rekor: 500 bin uçuş saati!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pala02 Eylül 2022 10:31

    İha siha imha cihazları abd tarafından yapılmış durumda. Zamanı geldiğinde tek tuşla havada iha siha bırakmayacak elektro plazma silahlarını kullanacaklar. Elon musk atmosfere 60.000 adet uyduyu boşa göndermiyor starlink projesi ile

  • Türk Milleti 02 Eylül 2022 04:40

    Yorgo bırak İHA Yi SİHA yi , biz sizi tükürüğümüzle bogariz.

  • MUHALET KUŞUÖTMEZ01 Eylül 2022 21:27

    Adam ekmek bulanıyor bizimle sidik yarışı yapıyor.