E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizYükseliş için CDS'lerde iyileşme yaşanmalı---

Yükseliş için CDS'lerde iyileşme yaşanmalı

Yükseliş için CDS'lerde iyileşme yaşanmalı
24 Mayıs 2019 - 09:16 borsagundem.com

Türkiye CDS'lerinde bir iyileşme yaşanmadan yukarı yönlü hareketlere temkinli yaklaşımımızı sürdürüyoruz.

"Tepki hareketleri devam edecek mi?

Piyasa Gündemi: Ticaret savaşlarına dair endişeler gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Dün yurt dışında açıklanan PMI verilerinin beklentilerin altında kalması büyümeye ilişkin kaygıları artırırken küresel risk iştahını baskılayan gelişme oldu. Yurt içinde ise dün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan "İVME Finansman Paketi" takip edildi. Yurt dışında ticaret savaşları yurt içinde ise ABD - Türkiye ilişkileri izlenmeye devam edilecek.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

o 15:30 ABD - Dayanıklı Mal Siparişleri Önem: Yüksek

BIST-100 Güne başlangıç

Öncü PMI verilerinin beklentilerin altında kalması büyümeye ilişkin endişeleri artırırken küresel hisse piyasalarında değer kayıpları hız kazandı. Son iki gündür satışların etkili olduğu BIST-100 Endeksi ise etkili olan tepki alımlarıyla yurt dışı piyasalardan pozitif bir ayrışma gösterdi ve günü %1,10'luk bir yükselişle 84.596 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü %1'leri aşan düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,10 - 6,11 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:50 itibariyle 6,12'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Önceki gün güçlü destek konumunda bulunan 84.650 seviyesini kıran BIST-100'de dün tepki alımları etkili oldu. Gelen tepki alımlarıyla 84.650 seviyesi test edilirken BIST-100 yurt dışı piyasalardan pozitif ayrıştı. Tepki alımlarının devamında 84.650 üzerinde 85.450 ve 86.500 seviyeleri direnç olarak izlenebilir. Endekste tepki alımları etkili olsa da takip edilen risk başlıklarında ve 500 seviyesinin üzerinde seyreden Türkiye CDS'lerinde bir iyileşme yaşanmadan yukarı yönlü hareketlere temkinli yaklaşımımızı sürdürüyoruz. Tepki alımlarının güç kazanabilmesi için 87.500 üzerindeki kapanışlara ihtiyaç olduğu görüşümüzü koruyoruz. Endekste tekrar satış baskısını artış kaydetmesi durumunda 83.535 ve 82.000 - 80.000 aralığı destek olarak takip edilebilir."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)