E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYüksek emekli maaşı için bu tarihe dikkat!---

Yüksek emekli maaşı için bu tarihe dikkat!

Yüksek emekli maaşı için bu tarihe dikkat!
18 Aralık 2023 - 13:34 borsagundem.com

Özellikle emeklilik tarihine yaklaşanlar, dilekçeyi hangi tarih aralığında vermenin daha fazla maaşa yol açacağını merak ediyor. Bu konuda dikkat edilmesi gereken bazı detaylar ve önemli noktalar var. İşte ayrıntılar...

Yıl sonu yaklaştığında emekliler ve memurlar alacakları maaş artışlarını hesaplarken emeklilik süresi dolanlar için de bir kararsızlık başlıyor. Sigortalılar, emeklilik dilekçesini bu yıl mı yoksa gelecek yıl başında mı verdiğinde daha yüksek maaş alacağını merak ediyor. Özellikle Aralık ayında dilekçe vermek ile Ocak ayında emeklilik için başvurmak arasındaki fark merak ediliyor. Aralık ayında dilekçe verenler Ocak'tan itibaren maaş almaya başlarken, Ocak ayında dilekçe verenlerin ilk maaşları 1 Şubat'tan itibaren hesaplanıyor. Ancak bu iki tarih arasında bazı güncelleme farkları bulunuyor.

ZAMLAR NETLEŞİYOR

Bu yıl 5 aylık enflasyon yüzde 33.66 çıkarken 6 aylık enflasyonun da yüzde 38-40 bandında olması bekleniyor. Buna göre de emeklilerin artış oranlarının refah payı ile birlikte yüzde 50'yi bulabileceği hesaplanıyor. Memur emeklileri içinde toplu sözleşme ile birlikte enflasyon farkı artışı yüzde 49'un üstüne çıkıyor. Yine 7.500 TL olan taban maaşın da artırılması gündemde. Bütün bu rakamlar 3 Ocak'ta açıklanacak Aralık enflasyonu ile netlik kazanacak. Enflasyon artışının dışında yapılacak ek iyileştirmeler için yasal düzenleme gerekiyor. Ancak bu düzenlemeler Ocak ayında ödenecek maaşlara yetişiyor.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

AK Parti'den asgari ücret ve emekli zammı açıklaması

 

Çalışan emekliye ikramiye ne zaman yatacak?

 

Yılmaz memur ve memur emeklisi zammı için rakam verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alpertunga 18 Aralık 2023 15:31

    Emekli bugünlerini kendi hazırladı. Resmen yoksulluğun da altında rezalet bir yaşama mahkumlar. Çünkü bunlara ezan, bayrak diyorlar, huzur hakları, üçer maaşlar, mecliste ızgaralar havada uçuşuyor. bizim emekliler ezanı, bayrağı koruyor..

  • yemekli18 Aralık 2023 14:16

    yüksek emekli maaşı yalanı ile milleti kandırmaya devam ediyorlar  primleri alırken yüksekten maaşları bağlarken ve emekliye zamları yaparken alçaktan hareket edenlere yazıklar olsun... 2008 yılında emekli maaşı bağlama oranını düşüren hükümet seçim meydanlarında beni seçerseniz emekli maaşlarınızı düşürecem demedi ama ama el altından bunu yapıp kazanılmış haklarını çaldı çalışanların haram olsun dürüst görünüp hak yiyenlere yazıklar olsun.