E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYSK seçime girecek partileri belirlemek için toplandı---

YSK seçime girecek partileri belirlemek için toplandı

YSK seçime girecek partileri belirlemek için toplandı
11 Mart 2023 - 10:47 borsagundem.com

Yüksek Seçim Kurulu bugünkü toplantısında seçimlere girecek siyasi partileri belirleyecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, YSK'nin bugünkü toplantısında, 14 Mayıs'taki seçimlere girecek siyasi partilerin belirlenmesi için çalışma yapılacağını bildirdi.

Ahmet Yener, Kurulun 14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili seçimlerine ilişkin toplantısı öncesi YSK binasına girişinde basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Yener, "Bugünkü gündemimiz seçime katılacak siyasi partilerin tespitine yönelik bir çalışmamız olacak. Çalışmamız sonuçlandığında sizlere bilgi vereceğiz." diye konuştu.

YSK'nın seçim kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

 

YSK seçim takvimini açıkladı

 

YSK'dan 'parmak boyası' kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vd11 Mart 2023 12:01

    CHP deprem zedelerden konut parası almayacagım diyor peki neden merkez bankasının 30 milyar deprem yardımı yaptıgında kimin parasını kime veriyorsun diyen CHP sen degilmisin a

  • Mucise Reis : )11 Mart 2023 11:35

    kamu spotunda oy kullanma, sandık başkanı ve görevliler karşısında sivil vatandaş hakları...ilgili seçim sonuç  belgesi asılana kadar yapılabilecek vatandaşlık hakları. seçim güvenliği için kolluk güçlerine sivil insanlar neler yparak destek çıkabilir...  çift oy kullanana acli idari ve ağır para cezası yaptırım kararı ? ... mükterer ve başka biri için oy kullanımda adli işlemler, kamu haklarından mahrumıyet cezaları , vb. bu alandada çalışmalar var mı ? a dan z ye bir seçim güvenliği önlemleri ve kaliteli sonuçlar için nasıl bir yönlendirme planlanıyor ?  ülke geleceği için hak eden kazansın. HEr zaman öyle olsun. millet iradesi sandığa yansısın. YSK teknılık gelişime göre bunun için neler yaptı , yapıyor? anlık bilgi paylaşımı dijital ortama her sandık müdürünün onlıne olarak bilgileri girmesi ve bunların halk ile paylaşılması, bu sistemleri mobil gsm firmaların sandık sandık ücretsiz desteklemesi  gibi çalışmalar varmı ?

  • Mucise Reis : )11 Mart 2023 11:31

    öncelikle İstanbul depremi gelişmeleri ne oldu ? lütfen bir açıklama... mahkeme iptal etti hangi gerekçe ile bu seçim tekrarlandı? baskı mı var ?.... Mühürsüz seçmen pusulası olacak mı? olmaması için nasıl bir eğitim ve önlem alındı ?.... Ülkemizde depremde yer değişimi yaşandı, çift yani mükerer oy kullanılmaması için ne tür düzenlemeler yapıldı ? önlemler alındı ?... parmak boyası neden kabul edilmiyor ? oluşan usulsüz tartışmalarda YSK başkanı tam yetkili olarak yttargı karşısında sorumluluk kabul eden beyanname imzalayacak mı ?...YSK geçmişteki problemler karşısında ne tür iyileştirmeler yaptı ? ysk personelini onlıne ve reel manada ne tür eğitimlere aldı ? personel hatalarında netür yaptırım ve uygulamlar yapacak ? torbaların teslimi ve bekleme süresinde nasıl muhafaza edilecek ? sandık başkan ve sorumlular bunları bilecek mi? toba kıme şahsen teslim edilip başından ayrılmayacaklar ?sivil halk yetkileri hakları neler ? bilgilendirme yaparak ysk güvenliğinde ne yapabilir ?