E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinYolsuzluğu bildirdi makamından oldu---

Yolsuzluğu bildirdi makamından oldu

Yolsuzluğu bildirdi makamından oldu
12 Şubat 2014 - 05:10 borsagundem.com

Önceki müdür ve müdür yardımcılarının cep telefonu faturalarını okul aile birliği bütçesinden ödettiğini ortaya çıkaran müdür, görevden alındı

İ.Ş. 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başında Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi’ne müdür olarak atandı. Eğitim yılının sonunda okulun mali hesaplarını karıştıran İ.Ş. hesaplarda bazı dengesizlikler fark etti. Can Mumay'ın Hürriyet'teki habere göre, İ.Ş'nin incelemelerinde okuldaki müdür yardımcıları E.U, S.Y, B.E ve eski müdür H.K’nın cep telefonu faturalarının okul aile birliği tarafından otomatik ödeme talimatıyla yaklaşık 2 yıl boyunca ödendiği ortaya çıktı. Okul aile birliğinin bütçesi ise bağışlar ve öğrencilerden toplanan paralardan oluşuyor.

8318 TL TAHSİL EDİLDİ

Bunun üzerine İ.Ş. durumu İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet etti. Şikayet üzerine müfettişler okulda incelemelerde bulundu. İncelemeler sonucunda idarecilerin suçu sabit görüldü. Şikayet sonucunda Milli Eğitim E.U’nun 1856 TL, B.E’nin 1112 TL, S.F’nin 1696 TL ve eski müdür H.K’nın 3717 TL’lik cep telefonu faturası tutarlarını okula ödemesi kararını aldı ve kişilerin ‘idareci sıfatı’ düşürüldü. Şu anda söz konusu okul idarecilerinden ikisi emekli oldu.

‘YOLSUZLUĞU GEÇ BİLDİRDİN’

İ.Ş. yolsuzluğu İl Milli Eğitim’e bildirmesine rağmen kendisi görevi ihmal suçundan dolayı Kasımpaşa Çok Programlı Lisesi’ne beden eğitimi öğretmeni olarak atandı. Görevi ihmal suçunun gerekçesi olarak ‘yolsuzluğu amirlerine geç bildirmesi’ gösterildi. Bunun üzerine İ.Ş. atamanın iptali ve eski görev yerine dönebilmek için dava açtı. Dava halen devam ediyor.

‘HESAPLARDA USULSÜZLÜKLER VARDI’

Konuyla ilgili olarak hurriyet.com.tr’ye konuşan İ.Ş “Okula geldikten bir süre sonra hesapları inceledim. Bakıyorum 90 bin TL borç var. Aynı zamanda bazı hesaplarda da usulsüzlükler söz konusu. Okuldaki yöneticilerin telefon faturalarının okul aile birliği tarafından otomatik ödeme talimatıyla ödendiğini gördüm. Okula 10 bin TL’ye yakın bir fatura çıkarmış. 2 yıl boyunca okul idarecilerin cep telefonu faturasını ödemiş. Ben böyle bir haram paranın harcanmasına göz yumamazdım. Ve duruma müdahale ettim. Beni ise görevimden aldılar” dedi. 

İDARE MAHKEMESİNE DAVA AÇTI 

İ.Ş'nin avukatı Kelami Özdemir ise atamanın durdurulmasıyla ilgili olarak İdare Mahkemesi’ne bir dava açtıklarını söyledi. Özdemir, “Müvekkilim okula ilk geldiği zaman bir tadilat süreci vardı. Yeni olduğu için kendisi hesapları biraz geç incelemiş. Milli Eğitim’de ihmal suçundan yani hesapları geç incelediği için kendisini görevden aldı. Biz de dava açtık. Süreç devam ediyor” dedi.   

BÖYLE OLAYLAR OLABİLİYOR

Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışan üst düzey bir yetkili ise böyle olayların zaman zaman olabildiğini belirtti. Devlet memurlarının idareciliklerinin düşürüldüğünü ve aynı zamanda paraların kendilerinden tahsil edildiğini belirten yetkili “Böyle olaylar olabiliyor” cevabını verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)