E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri'Yoğurt' Wall Street'e açılıyor!---

'Yoğurt' Wall Street'e açılıyor!

'Yoğurt' Wall Street'e açılıyor!
07 Temmuz 2021 - 15:46 borsagundem.com

ABD’nin ünlü yoğurt markası Hamdi Ulukaya’nın Chobani’si halka arz başvurusu yaptı

Hamdi Ulukaya’nın ünlü yoğurt markası Chobani ABD’de halka arz oluyor. Şirketten yapılan açıklamada halka arz için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuru yapıldığı belirtildi. Halka arzın detaylarından hisse satış oranı ve halka arz fiyat aralığı ile ilgili ise henüz bir bilgi verilmedi.

Pandemi döneminde tedbirler çerçevesinde restoranların kapalı kalması ve de evde yeme alışkanlıklarının artmasıyla New York merkezli şirket, tüketici talebinin arttığını açıkladı.

Ekonominin yeniden açılmasına karşın talebin yüksek seyretmesi de beklentiler dahilinde.

Geçen Şubat ayında Chobani’nin halka arz olmayı planladığı açıklanmış, Wall Street Journal halka arz değerinin 10 milyar dolar civarında olabileceğini belirtmişti.

Bloomberg News’te geçen ay çıkan haberde de Chobani’nin 2021’in ikinci yarısında halka arz için Goldman Sachs ve Bank of America ile çalıştığı ifade edilmişti.

Chobani Yoğurt'tan çalışanlarına hisse sürprizi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • El Turko07 Temmuz 2021 21:36

    Greek yogurt yazıyor kaselerde... yogurt bile yunanlının olmuş. Utancağımıza haberini yapıyoz. Ne diyeyim yoğurt bizimdi ama satan yunanlı... Biz satmamışız ama Haberi yapan da biz avucunu yalayan da biz tuhaf değil mi