E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYılmaz: Alt-orta gelir liginden üst-orta gelir ligine terfi ettik---

Yılmaz: Alt-orta gelir liginden üst-orta gelir ligine terfi ettik

Yılmaz: Alt-orta gelir liginden üst-orta gelir ligine terfi ettik
01 Ağustos 2023 - 14:40 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Son 20 yıldaki gelişmelerle alt-orta gelir liginden üst-orta gelir ligine terfi ettik. Asıl hedefimiz, yüksek gelirli ve yüksek insani kalkınmışlığa sahip ülkeler arasına girmek" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Ergün Atalay, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile bir araya geldi.

Yılmaz, basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonrası açıklama yaptı. Yılmaz, toplantının ana amacının eylül ayında paylaşmayı planladıkları Orta Vadeli Program ile ilgili tüm toplumsal kesimlerin fikirlerini almak ve bu fikirleri olabildiğince plana yansıtmak olduğunu söyledi. Türkiye'nin bir eşikte olduğunu belirten Yılmaz, "Son 20 yıldaki gelişmelerle alt-orta gelir liginden üst-orta gelir ligine terfi ettik. Asıl hedefimiz, yüksek gelirli ve yüksek insani kalkınmışlığa sahip ülkeler arasına girmek. Bunu da bütün toplumsal kesimlerin katkısıyla, akıl ve alın teriyle yapmak durumundayız. Bu anlayış içinde istişarelerimizi sürdürüyoruz" dedi.

Yılmaz, toplantıda ele alınan konulara ilişkin, "Her üç sendika da katılım mekanizmaları üzerinde durdu. Sendikal örgütlenme ve karar alma süreçlerine katılım konusunda ortak görüşleri oldu. Sadece sendikal alanda değil, diğer alanlarda da demokratik standartların yükseltilmesi, yeni bir Anayasa ile hukuk alanında, demokratik haklar ve özgürlüklerin daha fazla geliştirilmesi hususunda yine anlayış birliği olduğunu ifade edebilirim" diye konuştu.

'KAYIT DIŞI İLE MÜCADELEDE ANLAYIŞ BİRLİĞİ OLDU'

Kayıt dışılığın toplantıda konuşulan diğer bir konu olduğunu belirten Yılmaz, "Gerek çalışma hayatı, gerekse genel anlamda kayıt dışılığın olabildiğince azaltılması, kayıt dışı ile mücadele, bunun ortaya çıkardığı haksız rekabetin engellenmesi ve herkesin eşit şartlarda mücadele ettiği bir düzenin güçlendirilmesi noktasında anlayış birliği oldu. Vergi reformu, vergi düzeninin daha yüksek standartlara ulaştırılması, özelikle doğrudan ve dolaylı vergiler arasındaki dengenin, gelir dağılımını dikkatte alan bir anlayışla daha iyiye doğru değiştirilmesi konusunda beklenti ifade edildi. İş dünyası ile yaptığımız toplantıda vergi düzeninin sadeleştirilmesi, vergiyle ilgili reformların yapılması konusu, ortak bir gündem olarak ifade edilmişti. Burada da emek tarafının temsilcilerince aynı konu üzerinde durulduğunu ifade etmek isterim" dedi.

Yılmaz, sendika temsilcilerinin, şirketlerin markalaşması konusu üzerinde durarak, markalaşmanın çalışan kesim için de önemli olduğunu söylediklerini ifade etti. Görüşmenin bir diğer başlığının da 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler olduğunu kaydeden Yılmaz, "Sendika başkanlarımız, hem deprem sonrası yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi, hem de bu büyük felaketle ilgili toplumsal dayanışmanın altını çizdi. Sadece konutların inşası değil, çeşitli boyutlarda bu konu konuşuldu. Sosyal ve ekonomik hayatın canlandırılması, istihdam imkanlarının artırılması gibi çeşitli boyutlarıyla deprem rehabilitasyonu üzerinde durduk" dedi.

Yılmaz, iş sağlığı ve güvenliği konusunun ana başlıklarından biri olduğunu bildirdi. Yılmaz, istişare toplantılarının ileride de devam edeceğini söyledi ve görüşmelerdeki konuşulan konuların orta vadeli plana yansıyacağını belirtti.

Pakistan ziyareti

Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, resmi ziyarette bulunmak üzere Pakistan'a gidecek.

Pakistan MİLGEM Projesi'nin 4'üncü gemisi PNS TARIQ'ın denize indirilme töreni, yarın Pakistan'ın Karaçi kentinde yapılacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile geminin Karaçi Tersanesi'ndeki denize indirilme törenine katılacak.

Yılmaz, ziyaret kapsamında, Şerif ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler de gerçekleştirecek.

Cevdet Yılmaz açıkladı: Vergi artışları devam edecek mi?

 

Cevdet Yılmaz: Türkiye'ye gelen yatırımcı hiçbir zaman kaybetmedi

 

Yılmaz: Kendi savaş gemisini inşa eden 10 ülkeden biriyiz

 

Yılmaz: Sonuç odaklı reform adımlarına devam edeceğiz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sözün özü01 Ağustos 2023 21:30

     Bakanım senin etrafındakiler  üst süper ligde ONU da söyle........... 

  • Ahmak grup sizi 01 Ağustos 2023 21:15

    Arkadaş yemin ederim ki siz zeka yoksunu tam bir ahmak siniz bu sözleri normal bir insan sarf etmez 13 milyondan fazla insan var ki açıkladığı niz asgari ücretle çalışan bu rakam da açlık sınırı bile değil bir o kadar da emekli var yahu siz bu kadar mı zeka özürlünün?

  • Msc01 Ağustos 2023 19:24

    Sy yılmaz sen nerede yaşıyorsun. Yazıklar olsun sen ve seningibilere

  • HASAN TOSUN01 Ağustos 2023 19:15

    RÜYANDAMI GÖR BAY CEVDET PAŞA,AÇLIK SINIRI 35 BİN TL.OLAN ÜLKEDE MAAŞLARIN %90 BU RAKAMIN HATTA 25 TL.NİN ALTINDA OLAN ÜLKE AHNGİLİGDE OLUR,SEFİLLER LİGİNDE OLR BAY CEVDET,HERKES SENİN MAAŞIN KADARMI ALIYOR SANIYORSUN BAY CEVDET,CEVDEEET! RÜYADAN KALK......

  • Ataser01 Ağustos 2023 18:41

    Her şey dahaiyi olacak yalnız bu mücadeleyi desteklemeli halkın alım gücünü arttırmalıyız Ülkemize yapılan ekonomik darbeyi görmezden gelemeyiz Her şey daha iyi olacak Borsadan belliSabırlı olmak lazım Kışkırtmalara ve Kaos özlemi ile pis planlar kuranlara fırsat vermeyelim

  • Ssk Emekli 01 Ağustos 2023 18:38

    Bu anlatılanların tersi biz niye yılan gibi yerde sürünüyoruz

  • azmi01 Ağustos 2023 17:43

    Yemeyin bizi. Orta sınıf mı kaldı. Fakirler ve zenginler. Zengine vergi affı ,fakire vergi. Çiller zamanını arar olduk. Vdmk , Net aktif Vergisi.. onları da çıkarın , tam olsun. Avrupa'da en ucuz akaryakıt bizde deyip veriyorsunuz gazı,  ödeyin yüksek fiyatları. Araç kullanan mecbur alacak. İşi aracıyla da nereye kadar..

  • Süha. 01 Ağustos 2023 17:43

    Yalandan kim ölmüş 😅

  • ALİ KODUŞ01 Ağustos 2023 17:38

    Doğru terfi ettirdiniz hepsi çöplükte yaşamaya mahkum ettirdiniz.3 sene önceki 300-500 000 TL lik evler 5000 000-10 000 000 TL oldu.

  • Mykl01 Ağustos 2023 16:37

    Emekli bu terfiyi iliklerine kadar yaşıyor ve sizleri takdir ediyor ve edecek

  • Baran01 Ağustos 2023 17:12

    emeklisin sen, aklın ermez

  • serdar 01 Ağustos 2023 15:27

    2002 yılında dünyanın en büyük 17. ekonomisi idik. Şu anda 19. sıradayız. Seneye ne olacağımız belli değil. Şöyle bir bakınca acaba Sayın Bakan  elli  yıl öncesi ile mi kıyas yapıyor? Vatandaşın durumu perişan,üst gelir grubuna terfi etmesek daha iyi olurmuş sanırsam.

  • VT01 Ağustos 2023 15:16

    Bu adamın her açıklaması şaka gibi.

  • ıtri01 Ağustos 2023 16:57

    vatandaşı olmasan, eğlenceli bir ülke aslında

  • astor01 Ağustos 2023 16:23

    sana göre şaka  ama bunun gercek olduguna inanan 50 milyondan fazla  insan var.sana bana degil zate onlara hitap ediyor.

  • asena01 Ağustos 2023 15:02

    kimi kandırıyonuz emekli perişan herşeye zam zamm utanmazlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  • MEHMET01 Ağustos 2023 14:44

    bir vatandaş olarak okuyunca hangi ülkeyi anlatıyor diye düşünüyorum.sonra acaba kendi cevreini mi anlatıyor diyorum. ama ulkeyi anlatmadığı kesin.