E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYılın en iyi performanslı gelişen borsası Brezilya ---

Yılın en iyi performanslı gelişen borsası Brezilya

Yılın en iyi performanslı gelişen borsası Brezilya
30 Aralık 2016 - 12:37 borsagundem.com

Brezilya borsası bu yıl gelişen piyasaların en iyi performansını gösteren borsası oldu

Brezilya'nın yerel para birimi Real ve hisse senetleri 2016'yı son 7 yılın en iyi performansı ile kapamaya hazırlanıyor. Merkez Sağ'daki Başkan Michel Temer'in kamu harcamalarını kısacağına yönelik umutlar bu sürece destek oldu.

Brezilya reali 2016 yılında yüzde 21.5 oranında yükseldi ve 5 yıldır yaşadığı değer kaybı sürecini sona erdirdi. Real Latin Amerika'nın en iyi performans gösteren para birimi oldu. Gelişen piyasaların para birimleri arasında ise Rus Rublesinden sonra ikinci sırada yer aldı.

2011 ve 2015 yılları arasında real, Brezilya'nın giderek artan borçlarına yönelik endişeler ve gelişen piyasalara yönelik genel eğilimin baskısı altında kalmıştı.

Brezilya Borsası'nın göstergesi Bovespa endeksi 2016 yılında yüzde 38.9 oranında değer kazandı. Dolar bazında ise endeksin kazancı yüzde 68.8 oranında oldu. Böylece Brezilya borsası bu yıl gelişen piyasaların en iyi performansını gösteren borsası oldu.

Devlet yönetimindeki şirketlerin hisseleri borsadaki yükselişe öncülük ederken, petrol şirketi Petróleo Brasileiro SA ve kredi kuruluşu Banco do Brasil SA iki kata yakın değer kazandı. Piyasalar cuma günü yeni yıl tatili nedeniyle kapalı olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)