E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporYılın en çok kazanan takımı Fenerbahçe---

Yılın en çok kazanan takımı Fenerbahçe

Yılın en çok kazanan takımı Fenerbahçe
31 Aralık 2013 - 08:14 borsagundem.com

Süper Lig'in kazanç karnesi yıl sonunda ortaya çıktı. En çok kazanan takım Fenerbahçe oldu. Galatasaray ikincilikte kalabildi

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden 18 kulüp, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 'naklen yayın havuzu'ndan galibiyet için 1'er milyon TL, beraberlik için de 500'er bin TL alıyor. Radikal'in haberine göre, Torku Konyaspor ve Kardemir Karabükspor sınavları dışında yenilgi yüzü görmeyen Ersun Yanal'ın talebeleri, kulüp kasasına önemli bir katkı sağladı.

FENERBAHÇE'DE FARK 4 MİLYON TL

İlk devreyi 13 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle zirvede tamamlayan sarı-lacivertliler, TFF'den 14 milyon TL performans primi almaya hak kazandı. Fenerbahçe 17 hafta sonunda maddi kaybı sadece 3 milyon TL oldu. Sarı Kanarya, geçen yılın ilk 17 haftalık bölümünde 7 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 yenilgi almış, kasasına 10 milyon TL koymuştu.

GALATASARAY 'IN KAYBI 5 MİLYON TL

Trabzonspor ve Erciyesspor'u yenerek şampiyonluk yarışında 'ben de varım' diyen Galatasaray, ezeli rakibine oranla 2 milyon TL daha az gelir sağladı. Sarı-kırmızılılar, 6 beraberlik ve 2 mağlubiyet sonucu 5 milyon TL kaybetti. Geçen sezonun ilk yarısını da bu yıl olduğu gibi 33 puanla kapatan Cimbom, aynı şekilde 12 milyon TL'lik gelir sağlamıştı.

BEŞİKTAŞ VE TRABZONSPOR ŞAŞIRTTI

Ezeli rakiplerine oran Beşiktaş ve Trabzonspor, ligin ilk yarısında hem puan hem de kazanç anlamında oldukça geride kaldı. Alınan kötü sonuçlar nedeniyle Beşiktaş 6.5 milyon TL, bordo-mavili kulüp de 7.5 milyon TL'yi kasasına koyamadı.

HANGİ TAKIM NE KADAR KAZANDI?

İlk yarıda en az gelir elde eden iki kulüp Elazığspor ve Kayseri Erciyesspor oldu. Ligin dibine demir atan iki kulüp, ilk devre performans priminden 4.5 milyon TL ile yetindi.

 Fenerbahçe: 14 milyon TL
 Galatasaray: 12 milyon TL
 Kasımpaşa: 11 milyon TL
 Beşiktaş: 10.5 milyon TL
 Sivasspor: 10 milyon TL
 Eskişehirspor: 9.5 milyon TL
 Trabzonspor: 9.5 milyon TL
 Karabükspor: 9.5 milyon TL
 Akhisar Belediye: 9 milyon TL
 Bursaspor: 9 milyon TL
 Gençlerbirliği: 7.5 milyon TL
 Gaziantepspor: 7.5 milyon TL
 Konyaspor: 7 milyon TL
 Antalyaspor: 7 milyon TL
 Rizespor: 6 milyon TL
 Kayserispor: 5 milyon TL
 Elazığspor: 4.5 milyon TL
 Erciyesspor: 4.5 milyon TL

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)