E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYıldırım: Terör ordusu oluşturulmasına izin vermeyiz---

Yıldırım: Terör ordusu oluşturulmasına izin vermeyiz

Yıldırım: Terör ordusu oluşturulmasına izin vermeyiz
18 Ocak 2018 - 11:31 borsagundem.com

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'nin kafa karışıklığına yol açan ifadelerinin ardından "Hudutlarımızın hemen güneyinde bir terör ordusu oluşturulmasına asla izin vermemiz söz konusu değildir.'' dedi

Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanlığı İl Emniyet Müdürleri Toplantısı'nda konuştu.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Terör örgütleriyle mücadele ederken aynı zamanda sosyal dokumuzu tahrip etmek isteyen uyuşturucu baronlarını da ihmal etmiyorsunuz. Özellikle büyük şehirlerde, okul etrafında uyuşturucu baronlarının maşaları maalesef gençlerimizi zehirlemek adına alçakça bir faaliyet içindeler.

Bugün Türkiye'de terör birinci gündem maddesi olarak konuşulmuyor. Başka konular ön plana çıktı. Ancak henüz işimiz bitmiş değil. Yüzlerce terör olayını gerçekleşmeden önlediniz. Bunun arkasında sağlam bir istihbarat var. Birimler arasında koordinasyon var. 

Terör unsurlarının sınırlarımızı geçerek içeride terör faaliyetine girmesinin önüne geçecek tedbirleri önemsiyoruz. Terör konusundaki kararlılığımızı bütün dünyanın bilmesini istiyoruz.

NATO'da müttefikimiz olan ABD'nin Suriye'deki uygulamaları ne yazık ki bu müttefiklik hukukuna terstir, yanlıştır. ABD, bölgenin geleceği konusundaki kafa karışıklığını ortadan kaldırmalı ve tavrını barıştan, Türkiye ile hukukunu düzeltmekten yana değiştirmelidir.

"Terör ordusu oluşturulmasına izin vermeyiz"

ABD'den üç gün içerisinde birbirini tekzip eden açıklamalar geliyor. Tabii bunlar bir kafa karışıklığının ifadesi. Ancak Türkiye'nin kararlılığı açık ve nettir. Hudutlarımızın hemen güneyinde bir terör ordusu oluşturulmasına asla izin vermemiz söz konusu değildir. Bu konuda uluslararası hukuktan kaynaklanan ve milletimizin can ve mal güvenliğini esas alan, hudutlarımızın güvenliğini esas alan her türlü tedbir, hiç ama hiç rehavete kapılmadan hemen alınacaktır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aydın18 Ocak 2018 11:56

    İzni mi kalmış taş gibi oluşmuş zaten

  • bu dünyadan biri18 Ocak 2018 11:52

    Ah ahhhh keşke dileğin olsa, tüm bu konuşmaların iç siyasete yönelik konuşmalar. Açılım dediniz Pkk nın ve Ypg nin toparlanmasına izin verdiniz. Kobaniye peşmergenin geçişine izin verdiniz. Şimdi izin vermeyiz diyorsunuz. Hadi çıkar bakalım peşmergeyi Kuzey Suriyeden.