E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYıldırım: Almanya ile sıkıntılar giderilmiş gibi---

Yıldırım: Almanya ile sıkıntılar giderilmiş gibi

Yıldırım: Almanya ile sıkıntılar giderilmiş gibi
16 Şubat 2018 - 16:26 borsagundem.com

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye-Almanya ilişkileri konusunda, "Geçtiğimiz dönemde meydana gelen bazı sıkıntılar bugün giderilmiş gibi gözüküyor. İnşallah daha iyi olacak" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'de 14 Şubat 2017'den bu yana cezaevinde tutulan Die Welt muhabiri Deniz Yücel'in serbest bırakılmasının ardından Almanya'da açıklamalarda bulundu.
Almanya-Türkiye ilişkilerinde düzelmeler olduğunu belirten Yıldırım, "Almanya-Türkiye ilişkilerinde geçtiğimiz dönemde meydana gelen bazı sıkıntılar bugün giderilmiş gibi gözüküyor. İnşallah daha iyi olacak" ifadelerini kullandı.

'BUNDAN SONRA İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRECEK ADIMLAR ATACAĞIZ'

Yıldırım, "Bundan sonra ilişkilerimizi geliştirecek adımları karşılıklı atacağız. Bunu yaparken tabii ki bizim beklediğimiz, birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya yönelik zararlı faaliyetlere izin verilmemesi, terör örgütlerine müsamaha gösterilmemesi. Bu bizim olmazsa olmazımız" dedi.
Almanya-Türkiye ilişkilerinde gerilime neden olan Deniz Yücel'in tahliye haberinin, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in dün Başbakan Binali Yıldırım'la görüşmesinin ardından gelmesi dikkat çekmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hüseyün Baş17 Şubat 2018 00:45

    Ben Deniz Yücel olayına Almanya sert çıktığında bizimkiler geri adım atacak demiştim. Nedenini de Almanya çok güçlü ekonomisi olan ülke, bizi ekonomik açıdan sıkıştırırlar diye açıklamıştım. Sonuçta AB yi Almanya taşıyıyor. Bir iki yaptırımdan sonra akp iktidarı geri adım attı ve gazeteciyi serbest bıraktı.Peki hapistekimTürk gazetecileri napsın şimdi?

  • ...16 Şubat 2018 21:16

    Almanya seçimler bitti. hukume belli almanyada. almanya abd ve rus hamleleri karşısında Türkiye yi dost görmek istecektir. Karşılıklı ülke çıkarları önemlidir.

  • SARIKAFA İYİ DİNLE 16 Şubat 2018 20:49

    SARIKAFA yakında SARIGELİN i bir tak tak rahatsız ederse şaşırmamak lazım ...