Yazdır

Yıldırım: Almanya ile sıkıntılar giderilmiş gibi

Tarih: 16 Şubat 2018 - 16:26

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye-Almanya ilişkileri konusunda, "Geçtiğimiz dönemde meydana gelen bazı sıkıntılar bugün giderilmiş gibi gözüküyor. İnşallah daha iyi olacak" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'de 14 Şubat 2017'den bu yana cezaevinde tutulan Die Welt muhabiri Deniz Yücel'in serbest bırakılmasının ardından Almanya'da açıklamalarda bulundu.
Almanya-Türkiye ilişkilerinde düzelmeler olduğunu belirten Yıldırım, "Almanya-Türkiye ilişkilerinde geçtiğimiz dönemde meydana gelen bazı sıkıntılar bugün giderilmiş gibi gözüküyor. İnşallah daha iyi olacak" ifadelerini kullandı.

'BUNDAN SONRA İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRECEK ADIMLAR ATACAĞIZ'

Yıldırım, "Bundan sonra ilişkilerimizi geliştirecek adımları karşılıklı atacağız. Bunu yaparken tabii ki bizim beklediğimiz, birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya yönelik zararlı faaliyetlere izin verilmemesi, terör örgütlerine müsamaha gösterilmemesi. Bu bizim olmazsa olmazımız" dedi.
Almanya-Türkiye ilişkilerinde gerilime neden olan Deniz Yücel'in tahliye haberinin, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in dün Başbakan Binali Yıldırım'la görüşmesinin ardından gelmesi dikkat çekmişti.

Site adresi: https://www.borsagundem.com/haber/yildirim-almanya-ile-sikintilar-giderilmis-gibi-1278249