E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriYılbaşı tatiline rağbet büyük---

Yılbaşı tatiline rağbet büyük

Yılbaşı tatiline rağbet büyük
05 Aralık 2013 - 05:28 borsagundem.com

Yılbaşının hafta ortasına gelmesine rağmen yurtiçi ve yurtdışı tatil bölgelerine 150 bine yakın başvuru yapıldı

Yılbaşının hafta ortasına gelmesi de tatilcinin önünü kesmedi. Hafta sonunu yılbaşı tatiliyle birleştiren 100-120 bin kişi yurtiçindeki tatil bölgelerinde, 20-30 bin kişi ise dünyanın çeşitli yerlerinde 2014’e girecek.
Fehim Genç'in Milliyet'teki haberine göre, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, yılbaşında en az 100 bin kişinin tatil yapacağını belirterek, bu kişilerin toplam turizm harcamasının 100 milyon liranın üstünde olacağını söyledi. Ulusoy, yurtiçinde kış sporlarının yapıldığı merkezler ile termal otellerin yanısıra Kıbrıs’ın çok ilgi gördüğünü, yurtdışında ise sıcak bölgeler ile Orta Avrupa’nın tercih edildiğini söyledi.

Noel tatiline dikkat

Turizmciler yılbaşında yurtdışına gidecek olanları vize konusunda uyararak, “Noel tatilinin başlangıcı olan 24 Aralık itibariyle konsolosluklar kapanıyor. Tatilciler Noel tatiline kalmadan vize işlemlerini tamamlamalı” dediler.

Kıbrıs'ta sanatçılı oteller dolu

Mika Tur Yurtdışı Turlar Direktörü Ercan Abitağaoğlu, “Yurtiçinde ve Kıbrıs’ta sanatçılı oteller tercih ediliyor. Bodrum, Çeşme ve Kuşadası, Kemer, Belek, Kapadokya ve Batı Karadeniz’e talep çok” diye konuştu.
Gezinomi Genel Müdürü Özgür Yıldız, “Yurtdışında Amalfi kıyıları, Barselona, Marsilya-Nice ve her dönem popüler olan Roma, Paris, Orta Avrupa ilk sırada. Vizesiz olduğu için Bangkok  Pattaya’ya da ilgi fazla” dedi.
Tatilsepeti.com Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, “Bu yılbaşı en çok tercih edilen yerler yurtdışında Roma, Paris, Amsterdam ve Londra. Yurtiçinde ise Kıbrıs ve Antalya satışlarında önemli artış var” diye konuştu.
Skyscanner Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök, “Yılbaşı aramalarında Amsterdam, Londra ve Paris ilk sıralarda geliyor. Yurtiçinde ise İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerin dışında Kayseri ön plana çıkmaya başladı” dedi.
Holiday Inn İstanbul City Genel Müdürü Evren Tolgay, “Kış sezonu normalde otellerde sakin geçerken yılbaşı en yoğun gün olarak kış sezonuna damgasını vuruyor” diye konuştu.

Yurtiçinde kayak, yurtdışında Avrupa turları

VIP Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ceylan Pirinçcioğlu, “Kayak tutkunları Kartepe, Kartalkaya, Uludağ’a yönleniyor. Kıbrıs en çok tercih edilen yerlerden birisi. Yurtdışına gidenler Barselona, Roma, Prag, Paris’i tercih ediyor” dedi.
Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, “Yurtdışında; Barcelona, Roma, Prag, Londra, Viyana, Kanarya Adaları; yurtiçinde ise Uludağ, Kartalkaya, Palandöken, Sarıkamış, Abant ve Afyon tercih ediliyor. Kıbrıs turları da çok gözde” diye konuştu.
Odeon Tours İç Pazar Müdür Vekili Mehmet Kamçı, “Termal oteller ve dağ otellerine rağbet çok fazla” derken, yurtdışında Dubai, Beyrut, Amsterdam, Paris, Prag’ın ilgi çektiğini ifade etti.
ETS Tur Yurtdışı Turlar Müdürü İlker Lanacı, “Yılbaşı turlarında yurtiçinde Uludağ otelleri, yurtdışında ise Kıbrıs, Prag, Paris, Viyana, Roma ve Barcelona öne çıkıyor” diye konuştu.
Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, Prag, Roma, Nice, Dubrovnik ve Belgrad, Beyrut ve Dubai’ye ilginin fazla olduğunu kaydetti.
Setur Yurtiçi ve Yurtdışı Turlar Müdürü Yeşim Özaltay, “Yılbaşının hafta ortasına denk gelmesi nedeniyle tatilcilerin ilk tercihi Sapanca, Bolu, Kartalkaya ve Uludağ oluyor. Paket turlarda New York, Amsterdam, Londra, Roma öne çıkıyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)