E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiYerli füze Tayfun bu testi de geçti---

Yerli füze Tayfun bu testi de geçti

Yerli füze Tayfun bu testi de geçti
23 Mayıs 2023 - 10:22 borsagundem.com

İlk kez ekim ayında test edilen yerli füze 'Tayfun'un test atışının ikincisi, Rize- Artvin Havalimanı'ndan yapıldı.

Savunma Sanayii Başkanlığı'nın 'Tayfun Füze Sistemi Geliştirme Projesi' kapsamında Roket Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ROKETSAN) tarafından geliştirilen ‘Tayfun’un test atışının ikinci kez yapıldığı duyuruldu.

Rize-Artvin Havalimanı'nda Milli Savunma Bakanlığı'na ait apronda, saat 06.44'de karadan denize yapılan uzun menzilli atışta yerli füze 'Tayfun', ikinci kez Rize semalarından göğe çıktı.

İlk kez ekim ayında test edilen 'Tayfun', yine Rize- Artvin Havalimanı'ndan denize doğru Sinop açıklarına fırlatılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tayfun füzesi 1000 kilometre menzili yakalayacak

 

'Tayfun' dünyada ses getirmişti: Yeni füzeler geliyor!

 

Yerli Füze 'Tayfun' test edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz23 Mayıs 2023 18:01

    ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, TUSAŞ, TULOMSAŞ vb. milli şirketleri bu Cumhuriyetin gerçek milli ve yerli hükümetleri kurdu. AKP hükümetinin kurduğu bir tane fabrika yok. Olanıda sattı. Yanlızca beton başka bir şey yok. Ne Şeker Fabrikası, ne Gübre Fabrikası, ne Kağıt Fabrikası, ne Deri ve Tekstil Fabrikası, ne Termik Santral say say bitmez AKP'nin sattıkları. Allahtan Savunma Sanayi şirketlerini Ecevit, Demirel, Erbakan ve Türkeş kurmuş. Bunların övündükleri bile kendilerinin zerre emeği yok.

  • misafir23 Mayıs 2023 20:35

    AK Parti gelmeden önce kurulan bu fabrikalardan kaç tane füze atılmıştı onu da söylesene. Mesele fabrika yapmak değil onu amacına uygun halde kullanmak, bunu da özgür, bağımsız bir devlet yapabilir ancak. AK Parti işte bunu başardı.

  • FİNANS DÜNYASI23 Mayıs 2023 19:27

    Doğru BAYKAR MAKİNA , KAAN savaş uçağı TAYFUN FÜZESİ TOGG  binlerce fabrika kurdular bunları ne yapacaksın hadsiz seni.

  • Mucise Reis : )23 Mayıs 2023 12:11

    Keşke zamanında FETOCULAR kozmik odaya giremese, ordu içine ve tubitaka sızamasa.. bi rçok projenın babası konumundakı paşalar ve bir gecede görevden alınan 300 üzeri yüksek yetkili komuta kameleri kumpa sile hapse atılmasa idi. Bu projelerin mimarları, mücadele edenleri, kumpaslarla cezalandırıldı. yoksa testler bitmiş, göre viçin askeri birliklerde idi bu projelerin bir çoğu.. denizaltıda, ilk iha siha gemiside, altay tanklarıda vb.. Neyse bu millet 15 Temmuzda gereğini yapıp adımattıda, ülkenin geleceğini yine anayasal haklara göre yöneticilerine teslim etti. Bu başarılar çok frenlendi. Umarız aynı hataları bir kez daha bu millete yaşatmazlar. Bizler çok çalışıyor ve yaşamak için coğrafyamızda fazlasını hak etmek için bedel ödüyoruz. Darısı içimizdeki ne olduğu belirsiz göçmenlerde... TBMM ye kadar nasıl ulaşabildiklerini, hizbullahçılar ile yaşadık, yemin edecekler.....

  • Mucise Reis : )23 Mayıs 2023 14:19

    Pkk lılar ile uzlaşıp trt de mektup okudan halk tv görmedim :D megri megri diyip çadı rmahkemesi kuran başka partide görmedim. Fetoculara gel okyanus ötesinden diye davet edende görmedim. fetocularun Türkçe olimpıyatlarını stadlarda düzenleyen ve 1 tl lere türk bayraklı anı parası basanlarıda unutmadım :D  kumpasla rile görevden alınan sorna bir çoğunun salındığınıda biliyorum. kozmik oda imaj kopyasını mahkeme için alıp sonra mahkemede kaybolmasınıda hatırlıyorum :D öncelikle birine suçlama yaparken, önce kendine ve yaptıklarına bak. Sonra yorum yazanları ocu bucu yap. ph ne güzel dunya. lahmacun ısmarlarken barış açılımında kankan olsun, banka temeli at :D sonra oky öyle yok böyle. millet siyasetin üstündedir. Hep öyle olacak. Anap ne oldu ? 1500 oy alamadı. ama ulke yonetti.. millet bakidir..ülke bakidir.

  • Tufan23 Mayıs 2023 13:14

    Lan bi git. Projeleri onlar yapıyormuş. Bırak maval okuma burada. Hizbullahçıymış. Ulan pkk hdp ile chp yardımıyla meclise girip yıllardır yemin ediyor zorunuza gitmedi burada gevezelik yapıyorsun. Chp listelerinden azılı fetöcüler o senin çok muhteşem paşalarını hapse atanlar mv seçildi sesin çıkmadı da şimdi hüdaparın vatanseverleri mi seni rahatsız etti. Hadi ordan hadi...

  • mali 23 Mayıs 2023 11:52

    Ukrayna Rusya savaşını çok yakından takip etmek lazım. Lojistik ve savunma, taarruz araçlarını üretmenin yollarını zorlamak hayatta kalmak için gerekli. Bizde o siyasi irade var, sürekli olmalı.

  • xyz23 Mayıs 2023 11:09

    Helal olsun CUMHUR İTTİFAKINA bizim bir tane ne vizyonumuz ne de projelerimiz var.Bırakın olmasını bunları kapattırmak için bir birimizi ezerek sıraya girer isek 100 seçim olsa yinede kayıp ederiz.Bu seçimlerde gitti öbür seçimlerin de garantili olduğunu görmemekteyim.

  • KERİM23 Mayıs 2023 10:54

    BU TEST ATIŞLARI KANDİLE DİNCARA DOĞRU YAPILIRSA ÇOK GÜZEL VE DAHA VERİMLİ OLUR.TEST DAHA YARARLI OLUP DAHA ÇOK BİLGİ VEREBİLİÜR

  • ALİ KODUŞ23 Mayıs 2023 10:34

    Bence buradan ateşlense ve akdenizde bir hedefi veya teröristlerin bulunduğu kandil veya suriye de ki bir yere atış yapılsa çok güzel olur idi.

  • AHMET ÖZBİLEN23 Mayıs 2023 10:33

    bu projelerin başarıya ulaşabilmesi için bu seçimleri ve akabinlerini cumhur ittifakının alması gerekir.ali babacan yakın tarihte biz iktira gelince BAYKAR MAKİNA yı kapatacağız, hdp eş başkanı pervin buldan KAAN SAVAŞ uçağına ne gerek var masum teröristleri masum insanhları öldürüyor demiş idi.itemel kara mollaoğlu bunlara ne gerek var bunalar bir sürü para harcanıyor yurtdışından alalım demiş idi.tüm silah sanayine donulmasından endişe etmekteyiz.

  • Vatandaş23 Mayıs 2023 12:55

    Siz algı söylemini şiar edinmişsiniz. İletişim 1842, ASELSAN 1975, Havelsan 1982, Roketsan 1988, Tank Palet 1973 Makina kimya 1950 yılında kurulmuş ve ilk uydu 1994 yılında fırlatılmıştır.21 yıllık bir iktidarın tüm bu kökleşmiş kurumlarla daha fazlasını yapması için tek olarak yetkiyi verdik. Gelinen son durumda özelleşmeyen bir kurum kalmadı. Devletin üniter yapısı değişiyor mülteciler akın akın ülkeyi istila ediyor. Sen hala algıyı nasıl yaparım, milleti nasıl yönlendiririm onun derdindesin. Son pismanlık fayda etmez. Borsada milletin sermayesini algı oyunları ile altın ve dolar karşısında erittiler.Sana inananda hiç mi okumuyor anlamıyorum. Terörle işbirliği diyerek insanları ikiye böldüler kin ve nefreti her yere yaydılar. Bizleri iyi uyuttunuz tebrik ederim. Ama adıyla kandırdığınız o Allah (C.C) uyumaz. Türk adınıda bu milletide silmenizede müsaade etmez. Neylerse güzel eyleyen Rabbim ülkemiz ve milletimizin selametini nasip etsin.

  • KERİM23 Mayıs 2023 10:56

    SANAYİİ SAVUNMA SANAYİNİİ KİMSE DURDURAMAZ ..YAKARIZ.ZATEN İŞ GÜÇ DE YOK BULDUĞUMUZ İŞİDE KİMSELERE KAPTIRMAYIZ

  • xyz23 Mayıs 2023 10:47

    Sen hastasın.