E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiYeni bir vergi geliyor---

Yeni bir vergi geliyor

Yeni bir vergi geliyor
01 Kasım 2013 - 17:56 borsagundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni dönemde yeni bir verginin daha geleceğini açıkladı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni dönemde obezite vergisi gelebileceğini açıkladı.

5.İzmir İktisat Kongresi’nde yönettiği panelde katılımcılardan gelen soruları yanıtlayan Bakan Şimşek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şimşek, " Mevcut konutların tamamından 2017'ye kadar bir enerji performans sertifikası alacağız. Belki ileride bunun üzerine bir emlak vergisi veya verimliliği teşvik edecek bir vergi sistemi düşünülebilir. Bunun benzeri birçok konu tartışılabilir. Mesela obeziteyi tetikleyen, sağlık harcamalarını artıran ürünleri yönelik özel tüketim vergisi gündeme gelebilir. Tüm bu hususları tartışıyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sancak02 Kasım 2013 00:59

    kım obezıte olmayı ısterkı boş boş konusuyorlar. turkıyenın baska sorunu kalmadı obezıte kaldı.obexıteysem sanane delerse ne cvp. verecekler

  • asilmemo01 Kasım 2013 23:41

    sadaka maaşlara zam yapma ,vergileri çoğalt, sonra milleti çıldırtın,,,az kaldı merak etmeyin,ortalık karışınca hiç şasırmayyın

  • Goldaszede01 Kasım 2013 22:00

    Goldas,da yapilan soygun sonucu tum birikimim elimden alindi ,sucum ne?Kimseden ne haber var nede bilgi ,Boyle sistem olurmu ,Nerde bu yetkililer????????

  • Vatandas01 Kasım 2013 21:57

    Meclisteki Vekillerin(Vekil demeye 50 sahit lazim)Harcliklarindan kesin,Biraz az gobek buyutsunler

  • Vatandas01 Kasım 2013 18:31

    Obeziteyi tetikleyen urunler asitli iceceklerde dahil,Cogu ulkede ekstra vergi gundemde(Vergi icin deyil caydirici amacli) Sayin bakanin dikkatine

  • Borsacı01 Kasım 2013 18:08

    Sanırım McDonalds, BurgerKing, PizzaHut, Arbys v.s. AVM lerde fast food hizmeti veren yerlere vergi getirecekler. Tam olarak onları nasıl tarif edecekler acaba. Arada simit sarayı ile pastanelere de vergi gelebilir. Amaç esnaf lokantısını canlandırmak ve sulu yemeği teşvik etmek.

  • hakan usta01 Kasım 2013 18:04

    bu vergiyi göbegi olandan degil bu memleketi sömürüp zengin olan ensesi kalın olanlardan alsınlar.sogan ekmek yiyipte insan obezite olur sayın bakan.