E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYeni bir bakanlık daha geliyor---

Yeni bir bakanlık daha geliyor

Yeni bir bakanlık daha geliyor
13 Kasım 2015 - 07:42 borsagundem.com

Suriyeli sığınmacı sayısının 2 milyonu aşması üzerine hükümet yeni bir bakanlık kurma çalışması başlattı

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli sığınmacı sayısının 2 milyonu aşması üzerine hükümet yeni bir formül arayışına girdi. Bakanlıkların yeniden yapılandırılması üzerinde çalışan Kalkınma Bakanlığı'nın 'Göç Bakanlığı' kurulması için çalışma yaptığı öğrenildi. 

Tek çatı formülü 

Yeni bakanlığın, göç alanındaki politika ve stratejileri uygulaması planlanıyor. Bu konularla ilgili çalışma yapan kurum ve kuruluşların tek çatıda toplanmasını sağlayacak formül, sığınmacıların Türkiye'ye giriş ve kalışlarındaki koordinasyon eksiklerini de gidermeyi amaçlıyor. 2013'te İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Başbakanlık'a bağlı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı'nın (AFAD) da bu bakanlığa bağlanması düşünülüyor. 

3 bin personel alınmıştı 

2 yıl önce kurulan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 81 ilde il, 148 ilçede de ilçe teşkilatı bulunuyor. Geçen yıl merkez ve taşra teşkilatına 3 bin personel alınmıştı. Suriye vatandaşlarına geçici koruma sağlayan AFAD, 260 bini 10 ilde kurduğu ve yönettiği 25 barınma merkezinde mültecilere hizmet veriyor. Uluslararası camia mülteciler için sadece 418 milyon dolar ayırın, Türkiye bugüne kadar 7.6 milyar dolar harcama yaptı. 

Bakanlıklar bölünüyor

Hükümet programının yazımına başlayan Kalkınma Bakanlığı'nın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın ikiye ayrılması konusunda da çalışma yaptığı belirtiliyor.

Ekonomiye ESK modeli

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ekonomi, güvenlik ve dış politikadaki açıklamalarının detayları belli olmaya başladı. Ekonomide Ekonomik Sosyal Konsey benzeri bir yapı kurulması gündemde. Ekonomi bakanlıkları ve bürokratlarının yer alacağı bu yapının ayda bir başbakanın başkanlığında toplanarak politikaları belirlemesi planlanıyor. Bu yapı kurulsa da Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı sistemi devam edecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • saçmalık16 Kasım 2015 14:17

    suriyeli arap ,kirtlere bu ülke bakmak zorunda değil ,gelenler de sorundan başka bir şey çıkartmadılar

  • musa13 Kasım 2015 14:41

    suriye'de güvenli bölge isteyen türkiye kendisi avrupanın güvenli bölgesi oldu.

  • biz yeterince millet barindirmiyor gibi13 Kasım 2015 12:39

    suriye de kim yasayacak? resmen ulke bosaltildi ve turkiyede yeni bir ulke insani, ilerde kürtler gibi nankorluk yapip basimiza bela oldugunda ne yapacagiz.

  • ÖZ-ÖZ13 Kasım 2015 11:42

    Hee, hee mevcut bakanlıklar çok işlevsel ya. Her sel de taşkında ilgili bakanların ''Allah'tan geldi, yapacak bir şey yoktu.'' diyerek seyretmesi gibi...

  • BEN DE SİZE13 Kasım 2015 10:04

    BEN DE SİZE OLMAZSA OLMAZ YENİ BİR BAKANLIK İSMİ SÖYLEYEYİM.BU ŞİMDİYE KADAR KİMSENİN AKLINA GELMEDİ.SÖYLÜYORUM kOORDİNASYON BAKANLIĞI KURULSUN.VE ETKİN BİR ŞEKİLDE ÖRGÜTLENSİN.VE EN ÖNEMLİSİ BURAYA ATANACAK İNSANLARI İNSANARASI İLİŞKİLERİ SON DERECE YÜKSEK OLSUN.BENCE DEVLETİN ETKİN İŞLEMESİNDE ÇOK ÖNEMLİ BİR ROLE SAHİP OLACAKTIR.