E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYellen'in açıklamaları altın fiyatlarını yükseltti---

Yellen'in açıklamaları altın fiyatlarını yükseltti

Yellen'in açıklamaları altın fiyatlarını yükseltti
20 Ocak 2021 - 08:58 borsagundem.com

ABD Hazine Bakanı adayı Janet Yellen'in dün Senato Finans Komitesi'nde yaptığı konuşmanın Biden yönetiminin daha büyük bir korona virüs yardım paketi ortaya koyacağı beklentilerini güçlendirmesi altın fiyatlarını yükseltti.

Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı 1.851 dolar/ons seviyesini test etti. Şu sıralarda da düne göre yüzde 0,53 artışla 1.850,02 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, Yellen'in Biden'in mali teşvikler konusundaki duruşuna yönelik verdiği işaretlerin enflasyon bekleyişlerini yükselteceği beklentilerinin altın fiyatlarına destek verdiğini ifade ediyorlar.

Uluslararası piyasalarda altın fiyatının 2021 içinde 2 bin dolar/ons seviyesini hedeflemesi olasılığının hala güçlü olduğunu belirten analistler, sisteme çok fazla nakit gelmesini sağlayacak teşvik, yardım adımları atılmması halinde altında hedefin cari çeyrek dönem içinde test edilmesinin mümkün olabileceğini de vurguluyorlar.

Spot altında bugün için hedef 1.861-1.867 dolar/ons aralığı olacak. Bu seviyenin aşılması halinde ise 1.886 dolar/ons yeni hedef haline gelecek.

1.845 dolar/ons seviyesinin altına inilmesi halinde 1.832-1.820 dolar/ons aralığına kadar geri çekilme yaşanabileceği de belirtiliyor. Buranın altında ise destek 1.809-1.807 dolar/ons aralığı.

Petrol fiyatları yükseldi

Dolar güne yatay seyirde başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)