E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSeçimlerle ilgili flaş gelişme! 5 yıla çıkıyor---

Seçimlerle ilgili flaş gelişme! 5 yıla çıkıyor

Seçimlerle ilgili flaş gelişme! 5 yıla çıkıyor
27 Aralık 2016 - 22:26 borsagundem.com

Anayasa teklifinin yedek milletvekilliği getiren 5. maddesi tekliften çıkarıldı. Teklifin TBMM ve Cumhurbaşkanı seçim dönemini 5 yıla çıkartan 4. maddesi komisyonda kabul edildi.

TBMM Anayasa Komisyonu'nda, AK Parti'nin Anayasa değişiklik teklifinden "yedek milletvekilliğine" ilişkin düzenleme çıkarıldı. Komisyonda ayrıca milletvekilliği seçimlerinin 4 yıldan 5 yılda bir yapılmasını öngören 4. madde kabul edildi.

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP lideri Devlet Bahçeli pazartesi günü gerçekleştirdikleri görüşme sonrasında anayasa değişiklik teklifindeki 3 madde de değişikliğe gidilmesini kararlaştırmıştı. Bu tekliflerden biri de yedek milletvekilliği konusundaki değişiklik teklifiydi.

YEDEK VEKİLLİĞE RÖTUŞ GEÇEN HAFTA BELLİ OLMUŞTU
Başbakan Binali Yıldırım, önceki gün partisinin milletvekilleriyle yaptığı toplantıda en büyük eleştirilerden biri yedek milletvekilliği konusunda olmuştu. Milletvekilleri, yedek milletvekilliğine 'vekil adayları birbirini öldürür' diyerek itiraz etmişlerdi. Bu eleştiriler sonrasında geçtiğimiz çarşamba günü yapılan AK Parti İl Başkanları toplantısında Başbakan Yıldırım, "Arkadaşlarımızın kafasını karıştıran bir iki husus var. Mahsurlu olan şeyin üzerinde inat etmemizin anlamı yok" demişti. Yıldırım'ın bu talimatının ardından değişiklik için çalışmalar başlamıştı.

MHP’ye götürülmesi planlanan değişiklikte, yedek milletvekilliğinde yer alan “ölüm” ve “yedek” ifadelerinin çıkarılması gündeme gelmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KALKAN28 Aralık 2016 09:12

    milletvekili sayısı 1000e çıksın. belki ben de bir parti kurar aday olurum. maaşı baya iyi

  • YAP BOZ 27 Aralık 2016 23:51

    5 yildi 4 e indi.Terar 5 yil oluyor.MV secilme yasi 18 e indiriliyor.Belirli bir denemeden sonra o da degisir.

  • KILIÇ27 Aralık 2016 23:25

    HER İLE EN FAZLA 3 VEKİLLİK VERİLMELİ BEN GAZİANTEPLİYİM HAYATIMDA HİÇ BİR ZAMAN VEKİLE İŞİM DÜŞMEMİŞDİR VEDE TANIMAM BU KADAR VEKİL BOLLUGUNA NE GEREK VARKİ.