E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYavaş'tan AK Parti ve MHP'li belediye meclis üyelerine tepki---

Yavaş'tan AK Parti ve MHP'li belediye meclis üyelerine tepki

Yavaş'tan AK Parti ve MHP'li belediye meclis üyelerine tepki
08 Mayıs 2020 - 20:22 borsagundem.com

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin daha fazla sosyal yardım yapabilmesi için bütçenin yüzde 10'u oranında borçlanması teklifinin 100 milyon TL ile sınırlandırılması Mansur Yavaş'ı öfkelendirdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde gergin anlar yaşandı. Toplantıda gündeme alınan bazı talepler AK Parti ve MHP oyları ile reddedildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını gündemiyle bugün saat 14.00’da olağanüstü toplandı. Toplantı belediyenin sosyal medya hesapları ve Youtube kanalı üzerinden canlı olarak yayınlandı.

Meclis toplantısında altyapı çalışmaları için gerekli kaynak kullanımı başta olmak üzere küresel salgın hastalık sürecinde alınan kararlar ve planlanan yeni önlemler görüşüldü.

Meclis gündemine alınan ve oylanan bazı talepler çoğunlukta olan AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi. Toplantıya başkanlık eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise zaman zaman isyan noktasına geldi.

Yavaş’ın gerildiği konulardan biri de belediyenin daha fazla sosyal yardım yapabilmesi için bütçenin yüzde 10’u oranında borçlanması teklifinin AK Parti ve MHP grubunun önergesiyle 100 milyon TL ile sınırlandırılması oldu.

Oylamanın ardından kararı kabul eden Mansur Yavaş AK Parti ve MHP’li üyelere yönelik sert eleştirilerde bulundu. Sınırlamanın kanunen mümkün olmadığını yasal haklarını kullanacaklarını ifade eden Yavaş şunları söyledi:

Bunun tabii bir sorumluluğu olacak elbette. Siyasi sorumluluğu olacak. Daha önceki yıllarda nasıl krediler verilmiş, nasıl faizlerle verilmiş, şimdi nasıl bir uygulama var, otobüslerde, billboardlarda (reklam panoları) televizyonlarda ziyadesiyle göreceksiniz.

Çünkü Ankara halkı bizi yetkilendirmiş, bize Ankara’yı emanet etmiş, en iyi şekilde yönetmemizi istiyor. Buna engel olmaya, çomak sokmaya çalışan herkese de mutlaka gereken cevabı verecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (26)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HİLAL09 Mayıs 2020 12:00

    Alt yapının yenilenmesi insan sağlığı ile ilgili bir çalışmadır bunun partisi pırtısı olmaz bu hizmete engel olan o parti meclisi veya hangi encümen üyesi ise ilçelerinde bunları o ilçenin halkına şikayet edeceksiniz bir dahaki seçime nasıl oy alacaklar hadlerini bilecekler, bir mühendis olarak bu cahilleri şidetle kınıyor oraya niçin geldiklerini hatırlatmak istiyorum ALLAH akıl fikir versin.

  • Ramazan 09 Mayıs 2020 10:10

    Aşağıdaki yorumlara bakıyorum utanıyorum biz toplum olarak ne ara bu hale geldik YAHU halk için yapılan hizmeti dahi hiçe sayan belli bir zümre varya bu nasıl bir anlayış MANSUR BAŞKAN iyi yoldasın bu halk SENInle

  • Türkoğlutürk 09 Mayıs 2020 08:23

    Sayın başkanım, bunlara muhtaç olma aç bir kampanya ihtiyacının ne kadarına gücümüz yeter bilmem, onlarda görevden alıp hesap sormamanın utancını yaşasınlar, diyeceğim ama utanmazlar.

  • AHMET ÖZBİR09 Mayıs 2020 00:01

    Mansur Başkanım hizmet veriyor, fakire fukaraya yardım ediyor ama fetöcü ve pkklı hainler rahatsız oluyor. Bu millet gerçeği görüyor sayın başkanım. Tüm türkiye yanında. Tekrar seçim olsa tüm ankara tekrar mansur reise oy verir.

  • Vb09 Mayıs 2020 00:35

    ha ha ha Zillet ittifakının gayri resmi ortağı HDPKK değilmi yaw... hani seçimlerden önce Mansur Başkanın hdpkk'ya  bi  laf eder gibi yapmıştı da sonra lafını yedirmişlerdi hatırladın mı ? Bak yapıştırıyorum buraya sen google'dan bak ;  " CHP’nin Ankara adayı Yavaş, tepki çeken “HDP’lilerin topluma kazandırılması gerektiğini düşünüyorum” sözleri için “Dilim sürçmüş olabilir” dedi."

  • Vb08 Mayıs 2020 23:37

    hani ya israfa son vermiştiniz , borca ihtiyaç yoktu.... at yalanı , var alanı....

  • Türkoğlutürk 09 Mayıs 2020 08:19

    Adamın gelirlerine el koyarsan adamda kredi alma yoluna gider.

  • Kirli Siyaset08 Mayıs 2020 22:27

    Sn. AKP ve MHP seçmeni seçip belediye meclisine gönderdiğiniz üyelerinizle gurur duyabilirsiniz, işte siyaset böyle yapılır. Hizmet almanızı kim sabote ediyor bütün Türkiye gördü, sonra da çıkıp chape geldi böyle oldu diye size şikayet edecekler, kiminle yürüdüğünüzü görün, aynı durum başta istanbul olmak üzere diğer muhalefet belediyelerinde de geçerli, yaptıkları şu hizmeti engelle ve şikayet et, milleti aptal mı sandınız?

  • aytek08 Mayıs 2020 23:57

    zeyrek zemheri angusu anlamadan yazmışsın. toplantıda alınan karar ak parti zamanında alınmış olan kredilerin düşük faizle kredi alınıp tek bankaya 30 ayda ödenmesi kararı alındı. yeniden borçlanma yok, savunduğun partinin borcu kapanıyor angus.

  • Şebeke veledi08 Mayıs 2020 23:43

    Zeyrek zehiri sizin borçları zaten Mansur ödüyor. Benim hırsızım makbul demekten vazgeç yancı haramcı

  • 5654408 Mayıs 2020 23:42

    ZEYREK ZEMHERI RUMUZLU ZAT AHMAKCA YOZCA VE TROLCE BİR YORUM OLMUŞ

  • aytek08 Mayıs 2020 23:07

    Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AKP grubunun “Evet” dediği kararlar, AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin isteğiyle “Hayır”a dönüştü. Bu durum, AKP içinde büyük rahatsızlık oluşturdu. Grup Başkanvekili Mümin Altunışık, kendilerine Genel Merkez'den sürekli müdahale edilmesine tepki için görevinden istifa etti. Özhaseki halen kuyruk acısı çekiyor.

  • ZEYREK ZEMHERİ08 Mayıs 2020 23:06

    Haydi be ordan hıyarlık yapma.Belediyeyi borç batağına sokacak sonra onu AK parti Mhp mi temizleyecek.

  • Türk.08 Mayıs 2020 22:08

    25 milyoncuk mu dedi birisi.

  • Pontus08 Mayıs 2020 23:44

    Evet devşirme, turkmus türk olsan turkten taraf olursun devşirmelerden değil. Osmanlıyı da yediniz bitirdiniz ama Türkiye'yi yiyemeyeceksiniz

  • aytek08 Mayıs 2020 21:54

    burada yorum yapan kaç kişi ankaralı bilmiyorum ama ben doğma büyüme ankaralıyım. burada sözüm ona mansur başkana laf atan anguslara tek sözüm şu. o bayıldığınız melih gökçek in yaptırdığı ve 750 milyon dolara mal olan ve hurdaya ayrılan ANKAPARK ın demirleri bu anguslara gi......in

  • Türkoğlutürk 09 Mayıs 2020 08:21

    Onlar korkudan melihe dava açamıyorlar. Nedeni internetten bulabilirler.

  • ZEYREK ZEMHERİ08 Mayıs 2020 23:07

    Ben sapına kadar doğma büyüme ANGARA lıyım arkadaş.başkanın yaptığı yanlış.şirin görünmek için belediye yi borç batağına sokacak kim ödeyecek bu parayı sana bana kitleteyecekler zammı basarak.

  • pala08 Mayıs 2020 21:06

    akpnin yaptığı yolsuzlukları mahkemeye taşımadınız. melih gökçek demek ki suçsızmuş öyle mi?

  • EFE08 Mayıs 2020 21:00

    BAŞKANIM ONLAR ALISIK YEMEYE HARAM YEDUR BİRİ 700 MILYON DOLARI DİNAZORA VERDİ GİTTİ ALLAHIN SOPSI BİRGÜN İNECEK

  • Elsem08 Mayıs 2020 20:39

    Aman Mansur iyi görünmesin ki haram şebekeleri devam edebilsin . Yoksa maşallah mansurla beraber millet ittifakı oyu artarsa iktidar gider, güç,menfaat gider

  • Arif08 Mayıs 2020 20:38

    Sen yapaman bu başkanlığı sayın Yavaş. Sen bodrumdaki yazlığına gitmelisin. Aman şekeriniz falan yükselir

  • Bir dost08 Mayıs 2020 22:54

    Adını değiştir bari

  • Vatandas metin08 Mayıs 2020 20:34

    Oy toplamak için kasanda paran yok yardım yapacan.ohhh borçlan ondan sonrada millete bak yardım yapıyorum diye caka sat.önce kendi işinizi yapın sizi oraya getiren hizmet bekliyor.istanbul ankara ve izmirde virüsün yaygın olması sizin yüzünüzden.bilerek ve isteyerek otobüslerin servislerini azaltıp duraklarda yogunluk yapıp insanlar iç içe olsun ki virüs daha hızlı yayılsın diye.niye hükümet bakın durumu götüremiyor diye.halaa bu kadar vaka varsa bu belediyenin siyasi düşüncesindendir.bunu yapanların insallah bu virüsün bir gün anasına babasına yada cocuguna bulaşmaz..

  • Ankagot08 Mayıs 2020 23:46

    Çal çırp sonra da mansura iftira at. Ankaralı yine Mansur u seçer ama sizin kokuşmuş zihniyeti seçmez Melih in kıl kurtları

  • ayıp ayıp08 Mayıs 2020 21:09

    mübarek ramazan günü. kul hakkı yemek günahtır ayıptır. önce çuvaldızı kendinize batırın sonra iğneyi başkasına . bu dünyanın öbür tarafı da var.  insanları suçlamak ve günahını almak bu kadar kolay olmamalı. insanda vicdan olmalı