E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYavaş: İhaleye katılacak müteahhit bulamıyoruz---

Yavaş: İhaleye katılacak müteahhit bulamıyoruz

Yavaş: İhaleye katılacak müteahhit bulamıyoruz
03 Mayıs 2022 - 07:58 borsagundem.com

Sürekli artan fiyatlar, ekonomik zorluklar belediyelerin yatırımlarını olumsuz etkilemeye başladı. Yavaş, “Müteahhitlerin artık işin sonunu kestiremiyor” dedi

Ekonomideki krizin belediyeleri zorladığını kaydeden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş “Öyle bir zamandayız ki ihalelere ya katılım olmuyor ya da çok kısıtlı oluyor” dedi. Müteahhitlerin artık işin sonunu kestiremediğini söyleyen Yavaş, “Projenin kaça mal olacağını öngöremiyorlar. 6-7 kavşak çalışmasında zarardalar” yorumunu yaptı. Siyasi polemiklerden uzak duran ve basına çıkmayan Yavay Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuştu.

Ekonominin içinde bulunduğu şartların, belediyeyi zorladığını kaydeden Başkan Mansur Yavaş, şunları söyledi:

"Zor bir kış geçirdik. Gerek kar kürümesinden, gerek tuzlamadan dolayı yollarımız çok hasar gördü. Bir an evvel bunları iyileştirmek için uğraşıyoruz. Asfalt serim programımızı da yaptık, hızlı bir şekilde çalışmaya başlıyoruz. Ancak iğneden ipliğe gelen zamlar dolayısıyla artık zorlanıyoruz. Ek bütçe yapmak zorunda kalacağız. Örneğin; Ankara Sular İdaresi'nin (ASKİ) su basmak için geçen yıl enerjiye ödediği para 550 milyon lira civarındaydı. 31 Mart 2022 itibariyle gelen zamla bu rakam aynı sarfiyat miktarıyla 1 milyar 420 milyon lira oldu.

Polatlı ilçemize gidecek suyu 550 milyon liraya ihale yapmıştık Şu anda maliyeti 1 milyar 400 milyon lirayı buldu. Saç fiyatlarının artması, maliyetin artması rakamı buralara getirdi. Dolayısıyla yapacağımız işlerin maliyetleri 3 misli arttı. Ama buna rağmen eldeki imkanlarımızla birçok projeyi gerçekleştirmeye çalışıyoruz.

Öyle bir zamana geldik ki yaptığımız ihalelere ya katılım olmuyor ya da çok kısıtlı olmaya başladı. Müteahhitler işin sonunu, işin sonunda kaça mal olacağını kestiremiyorlar. Mevcut yaptığımız 6-7 kavşak çalışmasında müteahhitlerin hepsi zararda. Kış şartları ve maliyetin arması nedeniyle işin yapımı gecikiyor. Müteahhitler de fiyat artışı kararnamesi gelir mi diye bekliyorlar."

İnşaatta son 20 yılda kooperatifler bitti, güç müteahhitlere geçti

 

Hazine’den müteahhitlere fiyat farkı ödemesi geliyor

 

Müteahhitler fiyat farkı düzenlemesi istiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (29)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pala04 Mayıs 2022 08:14

    Öksüz yetime dagitilacak Oyuncak hırsızları yorum yapmasın lütfen.

  • baran07 Mayıs 2022 16:15

    Kırrro gedin Hırrbo gidiyorsun şu Dünya dan

  • Misafir04 Mayıs 2022 00:22

    Hahaha hangi ihale acaba Belediyenin parası var mı kasada para bıraktınız mı soydunuz bitirdiniz, sırtına binecek firma alıyor.

  • Ünal04 Mayıs 2022 00:13

    Bütün troller hemen yorumlara çökmüş. Ulen hıyar gibi salatalıksınız

  • baran07 Mayıs 2022 16:17

    Akılını yetmediği yerde ''trol'' de salla!  Senin sığır seni.  Pislikten başka derdiniz hakarettten başka  maharetinzi yok it oğlu it sürüsü!

  • Yusuf04 Mayıs 2022 00:10

    Demir çimento fiyatları sabah öğlen akşam yükseliyor. Ülkeyi 3 puan faiz indireceğim diye somaliye çevirdiler

  • Hakkı03 Mayıs 2022 23:28

    Suç kabahat bu gibi çapsızlara büyük makamları layık görenlerde.

  • ali03 Mayıs 2022 21:48

    şu ana kadar attığın bir temel yok mutayit yoksa kendin yap it sürüsü gibi mtaayit var bahane bulma bunlara nasi oy veriyolar traji komik

  • Onur04 Mayıs 2022 00:11

    O müteahitler yandaş. Yandaş zararınada yapar başka yerden avantasını alır

  • RAMO CANCAN03 Mayıs 2022 20:54

    senin yandaş müteahitlerin varmış neden onlara vermiyorsun.demek ki deniz bitir gemi battı.

  • Vatandaş 03 Mayıs 2022 19:56

    Bu zamanda ihale alan müteahhit kesin kara para aklıyordur. Hiçbir akıllı bu zamanda hiçbir şeye teklif veremez.

  • Cevahir03 Mayıs 2022 19:46

    Allahım adamı bi havaya soktular hdp oyyula başkan oldu millete veryansın Alıyor satıyor veriyor Hizmet yok laf çok Eski ülkücüymüş!!!! Sen eskidende ülkücü değilmişin Dün milleti kandırdın Bugünde aynısın Yeme bizi boşkaaaan

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU03 Mayıs 2022 18:34

    İstanbul ve ankara belediyelerinde yandaşlarınız köşelik oldu belediyenin ekonomik olarak battıkları tv yayınlarında söylenmekte.

  • E.g03 Mayıs 2022 17:38

    EKONOMİK/SOSYAL NEDENLERLE KONUT SATIN ALMA İMKANI OLMAYAN DÜŞÜK GELİRLİLER İÇİN BELEDİYELER KİRALIK SOSYAL KONUT ÜRETİP DÜŞÜK/DAR GELİRLİLERE EMLAKÇI KOMİSYONU ALMADAN MEMUR KEFİL ŞARTI ARAMADAN BİR KİRA DEPOZİT KARŞILIĞI KİRAYA VERMELİDİR ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK SORUNU GEĹİRE GÖRE KİRALIK KONUT BULMA HALİNE GELMİŞTİR

  • Basri03 Mayıs 2022 14:47

    Ne gerek var partisinden olduğundan eser bırakman çok zor Mutahitide sizin kafada olursa ihaleye ne gerek var

  • bircihan03 Mayıs 2022 14:37

    vakanliklarlarda ihale acip mutahitte is yaptırıyor onlar cok ödüyor degil mi yersen önüne gelene ankara kart dağitacagina bir gesap yapmayı öğren kart dağıttigin adamlar o parayla iddia oynuyor devletten aldığın ödeneği de hesap kat

  • Mucise Reis ;)03 Mayıs 2022 14:17

    Ben yol yapmam. neden ? zarar ederim. yadaa torpilli ballı kaymaklı ingiliz mahkemelerinin muhattap olacağı ihaleler isterim :D o zaman ankara belediyesinden ihale alamazsın. o kadar basir. yok usd korumlaı taksitli ihale isterim.. yok devlet bankasından cazip kredili faizsiz dev kredi isterim. yok  gerektiğinde ek düzenlemelerin olup ceza almayacağım yada kurumlar vergisinden istisna olabilecğeim ihale isterim :D işte ülkenin geldiği nokta bu. hiç bir ekonomik işlem ve işler doğal değil natural değil. bep bir yerde tkanacak bir emir ile telüranslar ile gidecek. o bakımdan ülke ekonomisi bu halde. Çünkü ticaret yaşanan tl erimesi ve zırtpırt değişen ekonomık adım ve kararnameler ile takanıyor. Eskiden kara yolları vardı zarar ederdi ama yol yapardı. şimdi özel sektör zarar edeceği zaman teloranslar ile korunup teşvikler indirimler ile iş yaptırılıyor :D yani zarar yine millete. hizmeti alsan, 200 liracık :D

  • baran03 Mayıs 2022 23:50

    ''Eskiden Karayolları vardı zarar ederdi ama yol yapardı'' demişsin!  Diyorum ki Karayolları zaten var yol yapmaya da devam ediyor.  Kışın da belediyenin temizlemediği tuzlamadığı yolları temizledi tuzladı!  Trafiğe açık hale getirdi. Belediyenin liyakatsız şöförleri  insanların otolarına çarpıp anasını bellerken İmamoğlu B.elçi ile balık yerken Karayolları çalışıyordu!  Net olarak anlaşıldı mı şimdi?  

  • Mucise Reis ;)03 Mayıs 2022 17:24

    Baran 1980 , 1950 , 1970 demicem.. 2022 ısparta da gördük o özel sektörün elektrık hatlarını da karayollarınıda, belediyelerin çalışmalarını da . Hiç bana onu bunu övmek için yırttırma, diktire diktire çuval olmasın şeyin... Ruhun bedenini,  kandırıyor :D  Var olan devlet kurumları çalışsın. Sayıştay raporları yayınlansın. zaten devlet rayına girecek. sorun cebe cukka işlerine düzenleme hep : )) 

  • baran03 Mayıs 2022 15:14

    Ah cahil vah cahil Zır cahil!  Türkiye Cumhuriyeti Karayolları uçtu mu sanıyorsun?  Şimdiye kadar kaç km yol yaptığını kaç km yolu duble yol olarak düzenlediğini aç bak öğren!  Tabi kaç çalışanı olduğunu da öğren! Sanırsın bütün yollar paralı!  O ergen ama bunamış aklın ile saçma zırva yalanların ile kendini rezil etme!  Gerçi alışmışsın sen!  Ne desek ne anlatsak kaşarlıktan vazgeçemezsin.  

  • baran03 Mayıs 2022 12:51

    İhaleleri verdiğin tek ve sabit firma olduğu için  kendince bir bahane uydurmuşsun!  Netice itibari ile önce yağmaladınız sonra  s...çıp batırdınız!  Mahkemeler dosya  dosya yolsuzluk davaları ile dolu!  Ankara ya bir tek yol, köprü yapı ilave etmediğiniz gibi ahmakça bahaneleri felsefe haline getirdiniz. Temel atmama iş yapmama mantıksızlığına ek olarak ''Ne kadar  yol yaparsak o kadar nüfus artar''diyor  yaltıraklı yolsuz beyimiz.  Allah bu örümcek kafalı hasta ruhlu tiplerden Türk Milletiniz korusun.   Amin.

  • baran03 Mayıs 2022 23:46

    Denetlendiği için mahkemede zaten! İstersen zırvalama artık.  

  • Mucise Reis ;)03 Mayıs 2022 17:27

    Denetlensin. Bu kadar basit :D tv programında aklanma olmaz. denetim sistemi var devletin. milletin 5 kuruşu denetlenirdi eskiden. şuan denetim sistemi çalışmıyor. sorun millet ödüyor, denetleyeni birileri engelliyor.  1 hastane maliyetine 11 hastane yapılmıyor neden ? sen onları anlat bırak yok ağda  yaptırdım, yok kaşlarımı aldırdım  muhabbetlerini bırak Baran ... :D  kimse inanmıyor senin  kişisel bakım muhabbetlerine.. biz devlet diyoruz, sen oranı bıranı anlatan konulara giriyorsun :D 

  • Bora03 Mayıs 2022 12:03

    Mütahit kazanamayacağını biliyor yanaşmıyorSaçma sapan yönetilen belediye yatırımda yapamaz hatta bunların bulduğu mütahit işide sonladıramaz

  • Okur03 Mayıs 2022 11:41

    Yapamıyorum beceremedim ben bu işin altından kalkamadım çapım yetmedi demenin itirafı

  • Mucise Reis ;)03 Mayıs 2022 11:34

    Normal neden mi ?... x ihale alan biri var, rakamlar verdik aldık. Araçları kiraladık. Tahmını yakıt sarfiyatı hazırladık. Ürünleri  vadeli alıcaz 8 ay anlaştık. Derken ihale bizde. Ne mi oldu ? mazot 20 oldu. veresiye içi nakit verin kapatın dediler 8 aydan düştük 1 aya.  ürün tedarikleri hesaplamalar çıktı 4  katına artış. Alacaklarımız kuş oldu :D  bu teslimat tarihler geliyor ama ortada üreyen iş yok. İşçi maaş artışları tepelere çıktı. Yani ihale riskleri var. Ancan tanıdık adamın varsa, ek süre alır, farklı projeye proje ekler süre tarih uzar vb olur.. Yani  işler çok zor. bu ortamda inşaat işleride USD  fiyatlamadan işin içinden çıkmaz çok zor. Hele x bankadan sana isteidğinde kredi vermezler ise, çok rahat batabilirsin. Tanıdık varsa, teslimat süren uzat, ek işlerle kar edersin, 10 cm asfalt 4 atar kar edersin, vb. vb. Birileri isterse 1 ayda seni batırır okuş yaptıklarında. 

  • veri03 Mayıs 2022 10:54

    sende ihaleleri iktidar gibi dolara endeksli yaparsan ve yetimin hakkını düşünmessen ihaleler çabuk olur...

  • mustafa03 Mayıs 2022 10:24

    5 li çeteye ver kasanın anahtarını da ver onlara bak neler yapıyorlar (M)  (M)  (M) 

  • Türkoğlutúrk03 Mayıs 2022 09:25

    İktidar kaybedeceğini anladı ağzını açtıkça etrafa hakaret yağdırıyor.ben oyumu devr i sabık yaratacak partiye vereceğim.bakalim hesap soracağız diyen biri cikacakmi.sagdan çıkmaz Kemal beyde sormayacagini itiraf etti.yani tek yol yine oy ziyanı.neyseki vicdanen rahat olacağım.