E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımları büyütmek için 3 Warren Buffett stratejisi---

Yatırımları büyütmek için 3 Warren Buffett stratejisi

Yatırımları büyütmek için 3 Warren Buffett stratejisi
21 Şubat 2022 - 11:00 borsagundem.com

Dünyanın en başarılı yatırımcılarından milyarder Warren Buffett, yatırımları büyütmek için 3 strateji kullanıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Warren Buffett yalnızca başarılı bir yatırımcı değil, aynı zamanda cömert bir kişi. Buffett geçmişte de servetinin büyük bir bölümünü hayır kurumlarına bağışlamayı hedeflediğini dile getirdi. Ancak Buffett parası konusunda cömert olduğu kadar, yatırım tavsiyeleri konusunda da cömert davranıyor. İşte zaman içinde yatırımları büyütmek için Buffett’ın önerdiği 3 strateji.

1. Endeks fonları

Buffett S&P 500 endeks fonları gibi, piyasalarda gösterge niteliği taşıyan endeksleri izleyen fonların bireysel yatırımcılar için oldukça uygun bir seçenek olduğunu düşünüyor. Buna karşın kendisi, güçlü büyüme potansiyeli taşıyan şirketlerin hisselerini seçerek bir yatırım stratejisi izliyor. Endeks fonları piyasaların genelindeki performansın üzerine çıkmanıza imkan tanımıyor olsa da, hisse seçimi konusunda bilgi sahibi olmayan ve risklerini sınırlandırmak isteyen yatırımcılar için uygun bir seçenek.

Bu nedenle Warren Buffett yatırım alanında uzmanlaştığı için, hisse seçimi konusunda endeks fonlarına ihtiyaç duymuyor. Aynı zamanda büyük bir servete de sahip olduğu için bir günde 100 bin dolar kaybetmeyi de göze alabiliyor. Ancak birçok kişi Buffett kadar büyük bir servete sahip değil. Güçlü bir portföy oluşturmak istene yatırımcılar için bu nedenle endeks fonları güçlü bir performansı beraberinde getirebilir.

2. Uzun vadeli hisse yatırımları

Motley Fool’un haberine göre Buffett’ın en ünlü tavsiyelerinden bir tanesi de, yatırımcıların 10 yıl elde tutmayı istemediği bir hisseyi 10 dakikalığına bile satın almaması gerektiği. Bazı yatırımcılar borsalarda hızlı bir şekilde para kazanabileceğini düşünüyor. Ancak bu kişiler genellikle piyasa döngülerinde zarar ediyor.

Gerçekte borsalar uzun vadeli hisse yatırımı bulunan kişileri ödüllendiriyor. Bu nedenle de yatırımcıların sahip oldukları hisselere hem yükseliş göstermesi için hem de düşüşlerini telafi etmesi için zaman tanıması gerekiyor. Portföyünüzde ister bireysel hisselere, ister endeks fonlarına yer verin, bunları olabildiğince uzun süre satmamaya özen göstermelisiniz.

3. Emlak yatırımları

Warren Buffett emlak yatırımlarına da sıcak bakıyor olsa da, emlak yatırımları konusunda oldukça temkinli bir yaklaşım izliyor. Buffett’ın daha önce de emlak fonlarına yatırım yaptığı biliniyor. borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre bu fonlar, gerçek bir emlak alımı yapmanın getirdiği riskleri ortadan kaldırarak, emlak yatırımı yapmanıza imkan tanıyor. Bu fonları sağlayan şirketler ise sahip oldukları farklı emlaklardan gelen gelirle faaliyet gösteriyor.

Örneğin ticari emlak fonlarının depo gibi emlak varlıkları bulunurken, sağlık emlak fonları sağlık tesisleri gibi varlıklara sahip olabiliyor. Bu fonlarla ilgili en olumlu taraf ise portföylere çeşitlilik sağlıyor olması. Ortalamanın üzerinde temettü ödemeleri yapıldığı için, daha sonra yeniden yatırım için kullanılabilecek, devam eden bir gelir kaynağı oluşturuyor.

Beş kurumun bugün önerdiği hisseler (21.02.2022)

 

Borsa haftaya yükselişle başladı

 

Piyasalarda toparlanma çabası etkili oluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Misafir23 Şubat 2022 00:58

    Tavsiye vermesini bırak adam servetinin yüzde onuyla bile borsaya gelip yatırım yapsa(keşke)borsa rekorlar kırar.Tüm servetini yatırım yaparak kazanan adamı bile hafife almakta ne bileyim 🤔

  • Misafir 21 Şubat 2022 16:28

    Gelsin bir bist 100 de işlem yapsında tavsiye veriyor mu bir daha görelim