E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYatırımcılar Türkiye’ye büyük ilgi gösterdi---

Yatırımcılar Türkiye’ye büyük ilgi gösterdi

Yatırımcılar Türkiye’ye büyük ilgi gösterdi
20 Ekim 2017 - 07:50 borsagundem.com

ABD’de G20 ve IMF toplantılarına katılan Başbakan Yardımcısı Şimşek, “Yatırımcılar, Türkiye’nin bütün bu şoklara rağmen güçlü büyümesini takdir ediyorlar” dedi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, küresel finans çevrelerinin Türkiye'ye yönelik yoğun bir ilgisi olduğunu, döngü karşıtı politikaların takdir edildiğini söyledi. Parlamentoda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şimşek, geçen günlerde ABD'de yapılan G20 ve IMF toplantılarına katıldı.
Büyük yatırımcılar ile bir araya geldiğini hatırlatan Şimşek, Türkiye'nin geçen yıl hain bir darbe girişimi ve büyük terör olayları ile karşı karşıya kaldığına dikkat çekerek, "Yatırımcılar Türkiye'nin bütün bu şoklara rağmen güçlü büyümesini takdir ediyorlar. Küresel risk iştahı da nispeten güçlü seyrederken Türkiye en büyük şoklara karşı direncini ispat ettiği için ilgi yoğun" dedi.

YENİ ALAN YARATIYORUZ
Şimşek, Türkiye'nin hain darbe girişimi sonrası döngü karşıtı bir politika uyguladığını, yani ekonomi zayıflarken hızla destekleyici politikaları devreye soktuklarını ifade ederek, şöyle devam etti:
"Beğendikleri şeylerden biri Türkiye ekonomisinin birçok şoklara rağmen güçlü bir büyüme göstermesi. Bu beklediklerinin çok ötesinde. İkincisi küresel risk iştahı, küresel likidite hâlâ güçlü seyrettiği için destekleyici. Üçüncü olarak takdir ettikleri husus. OVP (Orta Vadeli Plan) döngü karşıtı bir politika çerçevesi çizdi. Burada çok tartışılmadı ama orada epey bunun analizi yapılmış. Geçen yıl yaşanan şoku telafi etmek için maliye politikasını genişlettik. Ekonomi zayıflarken biz onu destekleyici politikaları devreye koyduk. Bu sene ekonomi çok hızlı gidiyor. Büyüme çok hızlı, çok güçlü şimdi biz önümüzdeki dönemde karşı karşıya kalacağımız şoklara karşı hazırlık için bu defa bir miktar alan oluşturmaya çalışıyoruz. Geçen yıl alanı kullandık, bu kez alan oluşturma çalışıyoruz. Bunu da küresel yatırımcılar takdir ediyor."

REFORMLAR SORULUYOR
Temasları sırasında kendisine OHAL'a yönelik sorular gelmediğini, Türkiye ile ilgili en çok merak edilen konunun ekonomik reformların hayata geçirilip geçirilmeyeceği olduğuna dikkat çeken Şimşek, şu anda bunları yapmak için Türkiye'de uygun bir ortam bulunduğunu anlattığını kaydetti.
Şimşek, Torba Yasa Tasarısı'nda reformları hayata geçirmeye başladıklarını, reform niteliğinde düzenlemeler olduğunu, bu kapsamda, gelirlere göre dövizle borçlanmalarda belli sınırlamalar getirilmesinin gündeme gelebileceğini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nankörman20 Ekim 2017 11:03

    eskiden bir anlamda yeme içme,fakirlik,sağlık,eğitim önemli değildi;varsa yoksa düşünce özgürlüğü idi.Şimdi bu var,ama adamlar illa kendilerine bir bahane bulacaklar "devlet böyle yönetilmez,böyle adalet olmaz"diye..Ne diyelim!!.

  • Ali20 Ekim 2017 08:38

    Adaletsiz vergiyle takdir ediliriz ancak. Vatandaşın cebinden alınan vergileri kıskanıyorlar. Kendi insanlarına vergi çok az çok özgür yaşıyor insanları. Bizim gibi dömürülmedikleri için kıskanıyorlar

  • Hüseyin Aslan20 Ekim 2017 08:25

    Sen önce adaletsiz tutuklamaları konuş. Habire populist söylemlerde bulunacağına b