E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılar 'AL' sinyali göndermiyor---

Yatırımcılar 'AL' sinyali göndermiyor

Yatırımcılar 'AL' sinyali göndermiyor
15 Mart 2016 - 17:18 borsagundem.com

Bank of America Merrill Lynch, yatırımcıların geçtiğimiz ay net şekilde görülen al sinyalini artık göndermediklerini bildirdi

Bank of America Merrill Lynch, fon yöneticilerinin portföylerinde nakit oranının Mart ayında Şubat ayındaki yüzde 5,6'dan yüzde 5,1'e gerilediğini, nakit oranının hala son 3 yılın ortalamasının üzerinde
seyretmeye devam ettiğini ancak yatırımcıların geçtiğimiz ay net şekilde görülen 'al' sinyalini artık vermediklerini bildirdi.

BofA ML tarafında hazırlanan Mart Ayı Fon Yöneticileri Araştırması'nı değerlerdiren baş yatırım stretajisti Michael Hartnett, "Şu anda nakit seviyeleri 3 yılın ortalamasının hafif üzrinde, yatırımcılar artık geçtiğimiz ay gördüğümüz kesin al sinyalini göndermiyorlar" dedi.

Bofa ML'nin Avruha hisse senedi stratejisti Manish Kabra da, "Global yatırımlcılar aşırı bölgesel görüşmerinin azaltıyorlar ve parasal genişlemede başarısızlığı en büyük kuyruk riski olarak tanımlıyorlar"dedi.

BofA ML'nin 4-10 Mart tarihleri arasında yaptığı araştırmaya göre, ABD ekonomisi için büyüme beklentileri 3 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Gelecek 12 ayda daha güçlü bekleyenlerin oranı
net yüzde 11 oldu. Geçtiğimiz ay gelecek 12 ayda daha zayıf bir ekonomi bekleyenlerin oranı net yüzde 16 olmuştu.

Fed'den 2016 yılında faiz artırımı beklemeyenlerin oranı yüzde 23'ten yüzde 8'e inerken, 1 faiz artırımı bekleyenlerin oranı yüzde 33'ten yüzde 37'ye, 2 faiz artırımı bekleyenlerin oranı ise yüzde 34'ten yüzde 41'e çıktı.

BofA ML araştırması, yatırımcıların net yüzde 35'ninin global mali politikanın çok sınırlayıcı olduğunu düşündüklerini de gösterdi.Gelecek 12 ay için Çin ekonomisine yönelik beklentiler 4 ayın en yüksek seviyesine çıksa da, daha zayıf bir ekonomi bekleyenlerin oranı yüzde 26 olarak gerçekleşti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsalar bu yaz ıııhhh15 Mart 2016 17:26

    özetle fed faizi arttırsa da arttırmasa da dünya ekonomisinde sorunlar süreceğinden dünya borsalarını bu yaz durgunluğun da etkisiyle yeni düşüşler bekliyor kanımca uyanık olmalı yabancı satışlarına.