E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinYatırımcı için hayat kurtaran acil fon---

Yatırımcı için hayat kurtaran acil fon

Yatırımcı için hayat kurtaran acil fon
20 Ocak 2020 - 14:04 borsagundem.com

Bir çoğumuzun birikimlerinin yeterli olmadığı gerçek. Fakat bu birikimlerinizi yatırıma geçiremeyeceğiniz anlamına gelmiyor.

Birikim yapmak herkesin hayali. Bazı kritik yöntemler kullanarak birikimlerinizi yatırıma dönüştürebilirsiniz. Acil durum fonu bu yöntemlerden sadece biri.

Harcama geçmişlerinize bakmak iyi bir başlangıç olabilir. Birçok finansal danışman acil durum fonlarıyla yatırıma başlamanın ilk hamlesi olması gerektiğini söylüyor. Zira ekonomik krizler ya da işsizlik süreci gibi beklenmedik durumlarda bu fonlar kurtarıcı olabilir. Bu fonların en az altı ay süresince aylık giderleri karşılaması gerekiyor. Bunu başarabilmek için her ay maaşınızdan gerekli miktar parayı doğrudan tasarruf hesabınıza yönlendirmeniz yeterli olabilir.

Birikimleriniz büyüdükçe size yeni imkanlar sunacak. Burada faiz oranları önemli bir rol oynar. Bu noktada internet üzerinden yatırımlarınızı yönetmeniz faiz oranlarınız daha yüksek seviyelere çıkaracaktır. Daha da yüksek getiri almak için paranızı borsaya yatırım yapmak nakit tutmaktan çok daha yararlı bir yoldur. Unutmamak gerekir ki risk arttıkça kâr payı da artar, paranızı kaybetme ihtimaliniz de.

Emekli ikramiyeniz yatırımlarınızı güçlendirmek için iyi bir fırsattır. İyi bir ikramiye alabilmek için sigorta primlerinizi olabildiğince yukarı seviyeden yatırmanız ve faiz oranlarına göre otomatik olarak yükseltmeniz bu fırsatı değerlendirmek için oldukça iyi bir yoldur.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)