E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYatırım kuruluşları nezdindeki 104 bin 641 hesap zaman aşımına uğradı---

Yatırım kuruluşları nezdindeki 104 bin 641 hesap zaman aşımına uğradı

Yatırım kuruluşları nezdindeki 104 bin 641 hesap zaman aşımına uğradı
06 Temmuz 2023 - 12:29 borsagundem.com

Yatırımcı Tazmin Merkezi, sermaye piyasasında faaliyet gösteren yatırım kuruluşları nezdindeki 104 bin 641 hesabın zaman aşımına uğradığını bildirdi.

Yatırımcı Tazmin Merkezi açıklamasına göre, sermaye piyasasında faaliyet gösteren yatırım kuruluşları nezdinde zaman aşımına uğramış ya da uğrayacak hesapların e-Devlet üzerinden sorgulanması aşamasının tamamlandığı belirtildi.

Yatırım kuruluşları nezdinde 21 Nisan 2021 tarihinden sonra gerçek kişilere ait zamanaşımına uğramış veya uğrayacak hesaplar e-Devlet üzerinden kendileri veya mirasçıları tarafından sorgulanabilecek durumda olduğu bildirilen açıklamada, haziran ayı sonu itibarıyla sistemde 100 bin 81’i gerçek kişilere ait olmak üzere toplam 104 bin 641 adet hesabın zaman aşımına uğradığı kaydedildi.

Açıklamada, ''Gelecek aşamalarda e-Devlet üzerinden hesabın iadesi başvurusunun alınması ve tüzel kişilerin de zamanaşımına uğramış ya da uğrayacak hesaplarını sorgulayabilmelerinin sisteme dahil edilmesi planlanmaktadır. Sorgulama, https://www.turkiye.gov.tr/yatirimci-tazmin-merkezi linkinden yapılabilecektir. Başvuru ve iade şartları, Yatırımcı Tazmin Merkezi’nin (YTM) resmî internet sitesinde (www.ytm.gov.tr/) yer almaktadır.'' ifadelerine yer verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;(06 Temmuz 2023 13:29

    Allah Rahmet eylesin... Ben düzce depremsonrası dönemdeki zaman açımlarını hatırladım. Bir çok hesap ortada kaldı. Sonra aklıma şu geldi. Yaşanan doğal afetlerde sahipsiz ve mirassız hesaplar belirdi. arayan soranda olmadı. Gerçek kayıp sayımızı zaten resmi rakam olarak düşünüyoruz hep. Bu tarz durumlarda, miras vb zaten definle insanlar işleme alınsa tek tek kayıtlardan çıkıyor. Fakat acil ve doğal olmayan nedenlerde böyle sahipsiz hesaplar ortaya çıkıyor... Ne diyelim... Hayat bu