E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinYasa taslağında 'dar gelirli' bombası---

Yasa taslağında 'dar gelirli' bombası

Yasa taslağında 'dar gelirli' bombası
15 Eylül 2013 - 08:14 borsagundem.com

Enerji Bakanlığı’nın doğalgaz piyasası için hazırladığı yasa tasarısı taslağında sürpriz bir madde çıktı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Başbakanlığa gönderdiği 'Doğalgaz Piyasası Yasa Tasarısı Taslağı', dar gelirlilere doğalgaz desteğinin de önünü açtı. Taslağa göre Enerji Bakanlığı'nın önerisiyle Bakanlar Kurulu, belli bölgelerde ve belirli amaçlarla doğalgaz tüketicilerini sübvanse edebilecek. Olcay Aydilek’in Habertürk’teki haberine göre taslakta yer alan madde şöyle: “Belirli bölgelere veya amaçlara yönelik olarak tüketicilerin desteklenmesi amacıyla sübvansiyon yapılması gerektiğinde, bu sübvansiyon fiyatlaramüdahale edilmeksizin yapılır. Sübvansiyonun tutarı ile usul ve esasları ilgili bakanlığın teklifi üzerine Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenir ve ilgili kurumun bütçesinden ödenir.”
Enerji Bakanlığı kaynakları, Doğalgaz Piyasası Yasa Tasarısı Taslağı'nın uzun bir çalışmanın sonunda hazırlandığını belirterek “Geçen hafta Başbakanlığa gönderildi. Çalışmanın, kısa süre içinde TBMM’ye sevki bekleniyor” dedi. Kaynaklar, söz konusu tasarının, TBMM'nin yeni yasama yılı açılışını izleyen günlerde yasallaşmasının hedeflendiğini açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ÇAKAL.OSMAN.15 Eylül 2013 17:58

    Seçimler yaklaştıkça daha çok şeyler çıkartacaklar.ilk başta maaşlara doping yaparlar bekleyipte göreceğiz.

  • hacı15 Eylül 2013 11:19

    kömür dağıtır gibi, ihale dağıtır gibi yandaşlara değil de gerçekten ard niyetsiz olarak garibanlara verilsin bu hak. oy toplamak için de bu durumu lütfen kullanmayın, az insan az Müslüman olun yahu