E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYarı iletken hisseleri yükselmeye devam ediyor---

Yarı iletken hisseleri yükselmeye devam ediyor

Yarı iletken hisseleri yükselmeye devam ediyor
12 Şubat 2020 - 14:39 borsagundem.com

Çip hisselerinin yükselişi Nasdaq endeksinin rallisine önderlik etti

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Nasdaq kompozit ve S&P 500 endeksleri geçtiğimiz gün yükseliş trendine devam etti. Nasdaq kompozit endeksini yarı iletken hisseleri taşıdı.

Yarı iletken şirketleri olan Xilinx (XLNX), Advanced Micro Devices (AMD), Analog Devices (ADI) ve Nvidia (NVDA) en çok kazandıranlar oldu.

The Street’in haberine göre otomotiv ve endüstri sektörlerinde artan teknoloji ihtiyacı yonga üreticisi şirketlerin hisselerin artmasında bir diğer sebep olacak. Ayrıca 5G'nin kablosuz altyapı ve mobil pazarlarda önemli bir büyüme sağlamasını bekliyorlar.

Apple (AAPL), Microsoft (MSFT), Alphabet (GOOGL), Amazon.com (AMZN) ve Facebook (FB)’un satın alımları ABD’li yetkililer tarafından araştırılacağı haberinden sonra endekste kazançlar azaldı.

Sprint (S) ve T-Mobile US (TMUS) Federel Mahkeme tarafından birleşmesi olaylandıktan hisseleri borsada tavan yaptı. Sprint hisseleri % 70 artışla 8.15 seviyesine yükselirken T-Mobile ABD % 10 artışla 93,27 dolar oldu.

2020 çip üreticilerinin hisseleri kazançlı bir yıl geçirecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)