E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYargıtay Başkanı Akarca'dan yeni anayasa açıklaması---

Yargıtay Başkanı Akarca'dan yeni anayasa açıklaması

Yargıtay Başkanı Akarca'dan yeni anayasa açıklaması
01 Eylül 2021 - 18:37 borsagundem.com

Yargıtay Başkanı Akarca "Yeni bir anayasa hazırlanması, iktidar ve muhalefet partilerinin gündemine yeniden girmiştir. Biz de bu arayışı destekliyoruz" dedi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, yeni anayasa sürecine ilişkin, "Hukuk devleti ve yargı bağımsızlığı gibi konularda yüksek standartlar hedeflenmelidir." dedi.

Akarca, "Yeni bir anayasa hazırlanması, iktidar ve muhalefet partilerinin gündemine yeniden girmiştir. Biz de bu arayışı destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yargıtay Başkanı Akarca açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"(Sahte hesapların kullanımı) Bilinmelidir ki günlük hayatta suç teşkil eden her söz ve davranış sosyal medya ortamında da suçtur."

Erdoğan'dan YİK sonrası Anayasa vurgusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum02 Eylül 2021 08:54

    Devletin dini adaletse,o adaleti göremedim.2017 de başkanlık sistemi gelirse uçuyorduk.Vaadinizi yerine getirmediniz? Halkbank tarihinin dibinde, tüm emtialar karşısında değer kaybetti. Allah'a yapılan ibadetler kullanıldı. Kendi ekip arkadaşlarınıza sayamadığım maaşlar bağlanırken, vatandaşlarınıza eyt sözü verip yanlız bıraktınız.Yıllarca çalışanı alınteri dökeni değil, Yurt dışında bir gün sigorta kaydı bulunanı ülkemde emekli ettiniz. Mhp için seçim barajını %7 yaptınız.Bu durum hiç sevmediginiz o terör partileri varya onların işine yarıyor. Eleştrilecek o kadar şey yaptınız ki? Anayasayı değiştirseniz millet için değil iktidarda kalmak için yaparsınız. Sizinkiler kamu mallarını öyle kullanıyorlar ki adaleti önce parti içinde sağlamalısınız. Dünyanın en zengin ülkesinde bile vekillere ve kamu yetkililerine tanınan geniş imtiyazlar yok. Bu kadar mültecide yok. Hepsi milli refah için çalışıyor.Neyse aklım küçük ermiyor cahilim ben.

  • İzzet BAŞ02 Eylül 2021 08:51

     Anayasaya gerek yok, BABA yasaya geçelim , belki faydası olur..... Zaten bu ülkede yasa kavramı  diye bir şey yok......SON SÖZ YASALAR ÇİĞNENMEK İÇİN YAPILIR... ÇİĞNENMEDİĞİ ZAMAN YASA DEĞİLDİR.....

  • RAMO CANCAN02 Eylül 2021 00:37

    Siyasiler kanunlardan güç alırlar.demek ki işlerine gelmiyor ki ülke fazla düzelmesin ve  ortalığın karışmasından acaba menfaatlenmekmi istiyorlar.yeni anayasa çıkmalı katillere ve devleti zarara uğratanlar devleti soyanlar toplumsal kimseleri dolandırıp paraları çeşitli yollarla çalanlara acilen ile onlarca suçu otomatiğe bağlayanların teröristleri açık açık destekleyenler ile bunlar ile ittifak yapan yardım edenlerin  hepsine artık idam cezası getirilmelidir.

  • Bika01 Eylül 2021 22:23

    Yargı kararlarını uygulamayan siyasi iktidara anayasa da gerekmiyor ki!

  • sırmasaçlı01 Eylül 2021 22:21

    laf etmiş bal kabağı. şimdi yapacağın anayasa 2yıl sonra değişmek zorunda kalacak yine

  • Kerim01 Eylül 2021 19:42

    Gunaydınlar

  • fafa01 Eylül 2021 19:24

    Önemli olan yasa yapmak değil,yasayı uygulamak,o da biz de yok.Adalete ne çok ihtiyacımız var,sessizce onu bekliyoruz.

  • kerim tekin olmayan01 Eylül 2021 19:04

    Türkiye de adalet yok

  • Vatandaş01 Eylül 2021 18:57

    Seçim yaklaştı

  • Mucize Reis : )01 Eylül 2021 18:53

    ya ne zaman milletin ihtiyaçlarına cevap verecek yatırımlar yapılacak ? atanamayan öğretmen eskı anayasadan mı atanmıyor ?  3600 ek gösterge isteyen anayasadan mı sorunlu ? öğrenci kredi faizleri yüksek anayasadan mı ? ya yuzlerce yazarım. Sorun anayasa felan deıl. Gereksiz işlerle uğraşıyorsunuz. 20 yıl ulke yonettınızde, isteidğinizi atadınız, istediğini görevlendırdınız yargıladınız da anayasamı engel oldu ? saçma sapan işler. Böyle açıklamaları yapanlar çok fazla itici gelıyor, birine yaranma sevdası hep